Workshop zorgvuldige verwerking: 19 april bij De Halm

BioNederland organiseert dinsdag 19 april van 14:00 uur tot 16:30 uur een workshop over zorgvuldige verwerking. Eén van de uitgangspunten van de Europese wet voor biologische productie is dat biologische producten zorgvuldig verwerkt worden, zodat de biologische kwaliteit gehandhaafd blijft. Maar wat is zorgvuldige verwerking eigenlijk? Tijdens deze workshop worden gezamenlijk voor allerlei sectoren de verschillende verwerkingsmethodes behandeld.
Tevens zullen twee nieuwe tools gepresenteerd worden die verwerkers van biologische levensmiddelen kunnen ondersteunen bij het toepassen van de biologische regels op hun bedrijf, het door ontwikkelen van hun processen volgens de biologische principes én het kiezen van de juiste technologie om hun producten zo zorgvuldig mogelijk te kunnen verwerken.

De workshop wordt gehouden bij De Halm in Heeswijk-Dinther, zij zijn de enige producent van biologische ontbijtgranen (zoals onder andere havermout, muesli en granola) die alle processtappen in eigen bedrijf uitvoert. Tijdens deze workshop krijgen deelnemers letterlijk een kijkje in de keuken en worden de nieuwe tools getoetst op het bedrijf.

Deze workshop is alleen voor leden van BioNederland. Aanmelden kan hier (nog 5 plekken beschikbaar).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven