NABC organiseert webinar 'Business opportunities in Lusophone Africa'

NABC en Porthollandia organiseren op woensdag 10 februari van 14.00 uur tot 15.30 uur het webinar 'Business opportunities in Lusophone Africa'. Het is voor ondernemers of investeerders niet gemakkelijk om in Portugeestalig Afrika (Lusophone Afrika) te navigeren. Maar voor wie durft, is het zeker de moeite waard om het te verkennen. 

Lusophone Afrika bestaat uit zes Afrikaanse landen waar het Portugees een officiële taal is: Angola, Kaapverdië, Guinee-Bissau, Mozambique, São Tomé en Príncipe en Equatoriaal-Guinea. De focus van dit webinar zal liggen op zakelijke kansen, specifiek in Angola, Kaapverdië en Mozambique. 

Angola is begonnen met ambitieuze programma's om zijn economie te diversifiëren en minder afhankelijk te maken van olie en gas. Mozambique, dat onlangs investeringen in de aardgassector heeft aangetrokken, erkent ook de noodzaak om sectoren als de agro-industrie en de industrie te laten groeien, om de werkgelegenheid te vergroten. Kaapverdië, dat al een middeninkomensland is, probeert ook te diversifiëren, door nieuwe soorten toeristen aan te trekken en tegelijkertijd de visserij en de agro-industrie te laten groeien.

Tijdens het webinar zal kort de context van Lusophone Afrika worden toegelicht, waarbij extra wordt ingezoomd op de drie hierboven genoemde landen. De gastsprekers zullen inzichten presenteren over de zakelijke kansen voor Nederlandse bedrijven. Ook zullen er voorbeelden uit de praktijk worden besproken.

Voor meer informatie of aanmelden:
NABC
www.nabc.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven