Met Elizbeth Whitlow (ROA) en Paul Holmbeck (Holmbeck EcoConsult)

Online BioBorrel: woensdag 26 januari om 16:30 uur

De volgende (online) BioBorrel wordt gehouden op woensdag 26 januari om 16:30 uur. De organisatoren van de BioBorrel zijn zeer verheugd met de aankondiging van deze twee sprekers: 

  • Elizbeth Whitlow - Director Regenerative Organic Aliance (ROA)
  • Paul Holmbeck - Director Holmbeck EcoConsult

De presentaties en de break out sessies zullen in het Engels zijn.

Ten slotte is ook de heer Lageweg uitgenodigd, medeoprichter van de Transitiecoalitie Voedsel. In hoeverre heeft het gloednieuwe kabinet geluisterd naar zijn voorstel zoals in maart jongstleden op de BioBorrel gepresenteerd? Hij geeft ook een overzicht van zijn up-to-date bevindingen.

De meeting is online, het is echter wel nodig u aan te melden. Alleen aangemelde gasten ontvangen twee dagen tevoren de 'Teams' link om deel te nemen.

Aanmelden kan tot en met aanstaande vrijdag via deze link.

Elizabeth Whitlow - Director Regenerative Organic Alliance
Elizabeth Whitlow houdt zich al meer dan 20 jaar bezig met duurzame transities in de agri-sector. Na haar werk bij verschillende fairtrade (koffie)organisaties en certificeerders, leidt zij nu de Regenerative Organic Certified™ (ROC™) standaard. Een initiatief van het gerenommeerde 'Rodale Institute' en verder bouwend op het Bio/Organic certificaat. De voornaamste pijlers voor ReGen zijn: Soil Health, Animal Welfare en Social Fairness. Is er ook in Europa ruimte voor een nieuw certificaat en wat zijn haar algemene huidige uitdagingen en verwachtingen?Paul Holmbeck - Director Holmbeck EcoConsult
Paul Holmbeck geldt sinds de jaren negentig als één van de grote gangmaker achter de opmars van de Deense biologische sector. Als ex-directeur van Organic Denmark en huidig IFOAM World Board member adviseert hij al jaren NGO's, overheden en het bedrijfsleven op duurzaamheid en de transitie naar klimaatvriendelijk beleid.

Wat kunnen wij leren van de Denen? En hoe ziet Holmbeck biologisch zich in algemene zin ontwikkelen de komende jaren?

De BioBorrel is een initiatief voor iedereen die betrokken is bij de biologische sector. Van verwerker tot winkelier. Van agrariër tot geïnteresseerde leek. Met als doel netwerkversterking en ondersteuning van de transitie naar een duurzaam voedselsysteem.

Klik hier om aan te melden.

Voor meer informatie: www.debioborrel.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven