Japans slaapcomfort van biologisch katoen

Tholen - Zo'n twee jaar geleden startte Marius met het maken van traditionele futon-matrassen. Inmiddels voegden zijn dochters Charlotte en Hendrike zich bij hem en nu vormen ze samen een (h)echt familiebedrijf. In hun eigen ateliers in Groningen, Rotterdam en Brummen maken zij met eigen hand futon-matrassen, futon-toppers, dekbedden en kussens. 

Japans slapen
Een futon matras is een Japans matras. "In Japan leven en slapen de mensen veelal in één ruimte", vertelt Hendrike. "In de avond wordt voor het slapen gaan in deze ruimte een ‘futon-set’ neergelegd, zoals je het matras, dekbed en kussen samen noemt." Een futon-set is ruimtebesparend aangezien een futon matras makkelijk op te rollen en op te bergen is.

In de Westerse wereld wordt een futon matras veelal op een bed met lattenbodem gelegd. Omdat de futon matras gemaakt is van biologisch katoen, heeft het ruimte nodig om te kunnen ademen. Met een lattenbodem gaat dat perfect.

Sommige mensen kiezen echter liever voor een futon topper, welke bovenop het bestaande matras gelegd wordt.  "De topper maakt het toegankelijker voor mensen om op een futon te slapen”.  Ze hebben op deze manier bijna alle voordelen van biologisch slaapcomfort.

Om tegemoet te komen aan degene die meer veerkracht wenst, zijn er ook futon-matrassen en futon-toppers met een biologische latex kern. Deze worden verkocht onder de comfort PLUS lijn.

Ademend
Het grote voordeel van slapen op een futon heeft alles te maken met het materiaal. "Het biologische katoen is ademend. Het geeft warmte in de winter en voelt koel aan in de zomerse nachten die steeds warmer worden", legt Hendrike uit. "Wij krijgen vaak te horen dat onze dekens heerlijk soepel om je heen vallen en comfortabel aanvoelen." 

Futon Factorij werkt alleen met biologisch gecertificeerde materialen. "Ook de ritsen en het garen zijn gecertificeerd. We staan achter de materialen die we gebruiken. We willen het beste van het beste, niet alleen voor de mens maar ook voor het milieu."

Voor meer informatie:
Futon Factorij
0575 – 76 91 59 
info@futonfactorij.nl
www.futonfactorij.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven