Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Bill Gates investeert in biologische, klimaatneutrale melk

Breakthrough Energy, de investeringsmaatschappij van Bill Gates  investeert in Neutral Foods, een zuivelbedrijf dat biologische en klimaatneutrale zuivel maakt. In totaal haalde het zuivelbedrijf 4 miljoen dollar aan financiering op bij twee venture capital bedrijven.

Het opgehaalde kapitaal zal worden gebruikt om de nationale distributie te ondersteunen, de bekendheid en het uitproberen van het merk te stimuleren, en om directe investeringen te doen met boeren in projecten om de uitstoot van koolstof te verminderen. Het bedrijf breidt nationaal uit om zijn klimaatneutrale biologische melk in november in meer dan 500 Amerikaanse Whole Foods Markets-winkels in het assortiment op te nemen. Eerder werd het al verkocht in Oregon en Washington. Whole Foods Market noemde Neutral Biologische Melk ook als onderdeel van hun top 10 trends voor 2022. 

Neutral Foods werd in 2019 opgericht in Portland, Oregon met een missie om de CO2-voetafdruk van de landbouw radicaal te verminderen. Neutral werkt samen met melkveehouders om een aantal strategieën te implementeren om de koolstofuitstoot van zijn melk te verlagen, en wat niet kan worden verminderd, wordt gecompenseerd door de aankoop van koolstofcredits van Amerikaanse melkveehouders die de uitstoot van koeien omzetten in hernieuwbare energie.

Voor meer informatie: www.eatneutral.com

Publicatiedatum: