Op Foodcamp bij Fruit van Nien: 11 september

Veel mensen weten niet meer waar hun eten precies vandaan komt, laat staan de boer die dit geteeld heeft. Dit terwijl een korte keten, meer regionale afzet en consumenten die direct(er) bij de boer producten kopen, ontzettend belangrijk is indien we de overstap willen maken naar natuurinclusieve kringlooplandbouw. Bij de Foodcamps zijn we letterlijk in beweging voor jouw eten.

Het voedselavontuur
In het najaar van 2021 en voorjaar van 2022 organiseert LekkerBoer samen met Caring Farmers een serie van 10 Foodcamps door het hele land, met daarbij de primeur in Zwolle op 11 september.

Caring Farmers en Lekker Boer nodigen u uit voor een Foodcamp. Foodcamps zijn een leuk en leerzaam middagje uit voor het hele gezin. Kinderen kunnen zich met hun ouders uitleven tijdens een bootcamp door Maaike van SportService Zwolle, letterlijk in beweging komen voor hun eten. Vervolgens gaan we samen op avontuur. Samen met de boerin oogst je je eten uit de fruittuin bij elkaar dat je vervolgens ter plekke met chefkok Jasper van Taveerne Tivoli bereidt. En terwijl de kinderen kijken wie de meeste beestjes kan ontdekken en verse melk tappen, beantwoordt boerin Jeannine al jullie vragen: waarom is de bodem zo belangrijk? Waarom is zij op deze manier gaan boeren?

Caring Farmers wachten beleid niet af, maar gaan op reis
Caring Farmers zijn bijna 250 boeren die niet afwachten, maar op reis gaan. Op weg naar een natuurinclusieve kringlooplandbouw, waar de biodiversiteit ieder jaar toeneemt, alle dieren buiten lopen en waar boeren goed contact hebben met hun klanten.

Als antwoord op de biodiversiteits-, stikstof- en klimaat- crisis willen de boeren van Caring Farmers versneld overstappen op deze toekomstbestendige vorm van landbouw. Deze vorm van landbouw wordt niet gedreven door vraag en export, maar primair door wat de bodem ons kan leveren. Zonder input van buitenaf.

Waar en wanneer op bezoek?
11 september, van 14:30–17:00 uur, Fruit van Nien, Luttekeweg 1, 8031 LG Zwolle. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Meer Foodcamps

Klik hier voor de uitvergroting van bovenstaande tabel (de datum van Fruit van Nien is verschoven van 21 augustus naar 11 september).

Dit met dank aan de voedselvisie Re-root the Dutch food system en Triodos Foundation. Nog 4 boeren volgen in het voorjaar van 2022.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven