Leievoeders neemt meerderheidsbelang in bioveevoederbedrijf Bio'or

Veevoederbedrijf Leievoeders uit Waregem neemt een meerderheid in bioveevoederactiviteit Bio'or uit Poperinge. Bio'or is trouwens een merk dat indertijd nog in de schoot van Cibus, het bedrijf dat Leievoeders in 2018 overnam, ontsproten is. De bedrijven kennen elkaar dus al.

Foto: Leievoeders 

Met de overname begeeft Leievoeders zich op een nichemarkt, maar wel een met toekomstperspectief. 'Bioveevoer mag dan al een heel specifieke sector zijn, de maatschappij omarmt steeds nadrukkelijker alles wat met duurzaamheid te maken heeft. De productie van biovoeder is ondertussen de kinderschoenen ontgroeid en heeft de weg van de professionalisering ingeslagen. Dat pad willen we nu samen verder bewandelen en uitbouwen, temeer omdat Europa streeft naar een groter aandeel biolandbouw tegen 2030', motiveert co-zaakvoerder Rik Vandeputte van Leievoeders.

Het management van Bio'or komt in handen van Dries Ghekiere, die ook gewoon verder zijn bestaande commerciële contacten binnen Leievoeders blijft behartigen. 'Ik kijk ernaar uit om onder de vlag van Leievoeders nieuwe stappen te zetten naar meer duurzaamheid voor de hele veevoederbranche', stipt Dries Ghekiere aan. 'De overname van Cibus door Leievoeders is indertijd vlot verlopen en heeft voor groei gezorgd. Ik verwacht van de huidige démarche weer hetzelfde.'

Leievoeders heeft een sterke aanwezigheid in België, Nederland en Frankrijk, waar de groep bijna 400.000 ton voeder produceert voor varkens, kippen en rundvee, goed voor een totale groepsomzet van bijna 200 miljoen euro.

Voor meer informatie:
Leievoeders - Cibus
+32(0) 56 60 02 01
info@leievoeders.be
www.leievoeders.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven