Wildpluk excursie: de berm als saladebar

Op 23 juni organiseert Cathy Verschoor van K.eetmee een wildpluk excursie. In een dagvullend programma maken deelnemers kennis met verschillende wilde planten en (on)kruiden. 

Het programma start bij ecowijk de Aardehuizen in Olst. Een uniek ecologisch woonproject van zelfvoorzienende woningen waarbij alle aspecten van duurzaamheid in onderlinge samenhang met elkaar in balans zijn. Dit is ook de woonplek van natuurcoach en wildplukker Willy Boogaard. Zij neemt de deelnemers mee door bos en veld op ontdekkingstocht. Onderweg wordt er een kopje kruidige thee gedronken met iets wildpluklekkers en worden de ingrediënten voor de lunch en avondmaaltijd verzameld.

Deelnemers proeven het verschil tussen wilde en moestuinplanten in de buurtmoestuin, bekijken het voedselbos in aanleg en lopen via de perenboomgaard terug naar het startpunt. Terug in de ecowijk wordt de geplukte oogst verwerkt in de maaltijden en zomerdrankjes.

Dagvullend programma
De excursie is een dagvullend programma inclusief twee maaltijden en het Onkruidboek van Velt. Deelnemers dienen de beschikking te hebben over een redelijke conditie. Er zijn beperkt plaatsen beschikbaar. Ontvangst is in het Middenhuis. Het programma vindt zoveel mogelijk buiten of gesplitst in groepjes plaats.

Datum & tijd: 23 juni 10:00 tot 19:30 uur
Locatie: Middenhuis Aardehuizen, Rietgors 2, Olst (op loopafstand van het station)
Kosten: €125,- pp inclusief twee maaltijden en het onkruidboek van Velt 

Voor meer informatie:
K.eetmee
Cathy Verschoor
06 37276424
info@keetmee.nl
www.keetmee.nl/wildpluk-excursie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven