Vanaf 7 juni

Online zomercursus eetbare wilde planten

Het klinkt tegenstrijdig: heb je lang genoeg binnen gezeten, geef je dan op voor de online zomercursus eetbare wilde planten. Tijdens deze cursus sturen wildplukkers Tim en Leah hun cursisten namelijk naar buiten. In acht online lessen, die via Zoom worden gegeven, maken deelnemers kennis met eetbare planten die je in de zomer kunt vinden. Gedurende de weken gaan de cursisten naar buiten, zelf op zoek naar (eetbare) planten.

Salade met eetbare bloemen

"Tijdens opdrachtenwandelingen word je uitgedaagd om planten te bestuderen. Waar groeien ze? Hoe zien ze er uit, hoe voelen en ruiken ze? Kun je ze eten? Welke planten en bomen kun je gebruiken in de keuken? Welke geneeskrachtige eigenschappen hebben ze? We helpen de deelnemers de gezonde en heerlijke planten die volop langs het pad, in het veld, in het bos of in de tuin staan, te ontdekken en vertellen over de rijke smaken en overvloedige oogst uit de natuur", lichten Tim en Leah toe.

De lessen bestaan uit PowerPoint presentaties, foto’s en filmpjes, thuisopdrachten, online plantenquizzen en extra begeleiding en onderling uitwisselingsmogelijkheid via een WhatsApp groep. Ook is er extra lesmateriaal voor de gevorderde wildplukkers: o.a. hoe kun je de pollen van de lisdodde en zaden van diverse wilde planten gebruiken, hoe herken je de gewone berenklauw en wat is het onderscheid met de reuzenberenklauw?

De lessen starten op maandag 7 juni. De lessen worden opgenomen. Ben je verhinderd, dan kun je ze op een later moment terug kijken. Deelname bedraagt € 150,00 per persoon.

Voor meer informatie:
Leah Groeneweg
+31 (0)6 1413 6734                                                                 
www.inhetwildeweg.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven