24 juli: training in het maken van video's

Video is 'een uitstekend alternatief' tijdens BioVelddag 2021

De organisatie van de Biovelddag staat in 2021 voor een uitdaging. Rond de 800 boeren en tuinders in juni op het veld bij de Broekemahoeve is niet verantwoord vanwege de coronamaatregelen. Toch wil de organisatie het unieke karakter van de BioVelddag bewaren. Geertje Schlaman, mede-organisator van de Velddag vertelt: “Een volledige online-event past niet bij de BioVelddag. Onze bezoekers willen op de akker de vernieuwingen horen, zien, ruiken en voelen. Daarom organiseren we in 2021 een hybride BioVelddag met een zomer vol veldbezoeken door heel Nederland - boeren en tuinders kunnen zelfstandig of in kleine groepjes de velden bezoeken. Deze activiteiten worden ondersteund met een gloednieuw website-platform vol innovaties van bedrijven en onderzoeksinstellingen.”

Het platform biedt een overzicht van alle bedrijven en organisaties die actief zijn in de biologische sector. Ieder bedrijf of organisatie heeft zijn eigen pagina met bedrijfsportret en natuurlijk de nieuwste innovaties. Denk aan een informatieve video en natuurlijk alle contactgegevens. Plus alle activiteiten die ze op de BioVelddag 2021 organiseren. 

Videotraining
Voor videomateriaal is er ruim aandacht op het BioVelddag platform. De organisatie van de BioVelddag heeft niet de mogelijkheid alle nieuwe machines, bemestingen en andere ideeën in het veld te tonen. Geertje Schlaman: “Video is dan een uitstekend alternatief. Video is populair, toegankelijk en pakkend op social media. De kracht van video is dat het op elk moment bekeken kan worden, ook thuis vanuit je luie stoel. Daarnaast kan een heel seizoen in beeld gebracht worden. Denk bijvoorbeeld aan wekelijkse korte vlogs van een bemestingsproef. We dagen bedrijven uit hun innovaties, machines of rassen en bemestingsproeven online te laten zien. Zo kunnen bezoekers  thuis het gewas zien groeien.”

Video biedt dus heel veel mogelijkheden. Daarnaast is een videobericht ook heel makkelijk te maken gewoon met je smartphone. De eerste mobiele journalist van de NOS, Geertje Algera, geeft hierover interactieve trainingen: ‘professionele video’s maken met de smartphone’ voor bedrijven of organisaties die deel willen nemen aan de BioVelddag.

Geertje Algera: “Video’s gemaakt met een smartphone zijn tegenwoordig van uitstekende kwaliteit. Plus ze zijn low-budget en je hebt zelf in handen hoe en wat je communiceert.” Tegen een kleine vergoeding is het via de BioVelddag mogelijk de training van Geertje Algera te volgen. In deze interactieve training neemt vertelt ze alle tips en tricks over het maken van video’s met een smartphone. Tijdens de training gaan de deelnemers ook direct aan de slag en krijgen ze dus al tips op hun eigen video’s. Na de training kunnen deelnemers ook nog een maand gebruik maken van feedback van Geertje Algera. Perfect dus om video’s te testen voordat ze online geplaatst worden op het nieuwe BioVelddag platform.

De training zal plaatsvinden op donderdag 24 juli om 15:00 uur en 2,5 tot 3 uur duren. Per deelnemend bedrijf aan de BioVelddag kunnen maximaal 2 personen aangemeld worden voor de training. Geef je op via www.biovelddag.nl

Voor meer informatie over deelname aan het nieuwe Biovelddag platform: www.biovelddag.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven