Dit jaar nog meer keuze uit groenbemestermengsels

Dit jaar breidt Agrifirm haar assortiment biologische groenbemesters verder uit. Zo zijn er twee wintergroene ruwvoerder mengsels toegevoegd: Lundsgaarder gemenge Bio, met daarin italiaans raaigras, incarnaatklaver, winterwikke en wintererwten, en het mengsel Wintergroen Ruwvoer Bio, dat winterrogge, italiaans raaigras, Incarnaatklaver en winterwikke bevat.

Ook nieuw in het assortiment is Wintergeel Bio met haver, mosterd, Snelle Blikvanger Bio: haver, boekweit, gele mosterd, facelia
en Wintergroen Bio: Winterrogge, wintergerst, incarnaatklaver. Alle mengsels zijn samengesteld met uitsluitend biologisch zaaizaad. Voor onze mengsels zijn dus geen ontheffingen nodig.

Waarom wintergroen?
"Een wintergroene groenbemester zorgt voor extra organische stof productie, voorkomt erosie en N-verliezen. Daarnaast stimuleren de stoffen die levende plantenwortels naar het bodemvocht uitscheiden het bodemleven", licht het BioTeam toe. "Hoewel een wintergroenmengsel veel voordelen heeft is zo’n mengsel niet altijd even praktisch. Bespreek met onze specialisten uit het BioTeam welke wintergroene mengsels waar in jouw bouwplan een plek kunnen hebben."

Waarom een groenbemester ruwvoerteelt?
"Soms zitten er best wat maanden tussen twee opeenvolgende teelten. Bijvoorbeeld tussen de oogst van erwten en de zaai van pompoenen. Door de teelt van een groenbemesterruwvoerteelt heb je de voordelen van een wintergroene groenbemester en tegelijkertijd ook de inkomsten van een extra snede. Daarnaast kan het in sommige gevallen ook interessant zijn om een sterke samenwerking met veehouders op te zetten of kan het gebruikt worden als maaimeststof."

Voor meer informatie:
Agrifirm
+31 (0)88 488 1230
info@agrifirm.com
www.agrifirm.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven