Eerste Circular Textile Days: 16 en 17 juni in Amersfoort

Met de eerste Circular Textile Days beurs op woensdag 16 en donderdag 17 juni 2021 in Amersfoort heeft de Nederlandse textielbranche een primeur te pakken. Dit tweedaagse jaarlijks terugkerende evenement richt zich op duurzaamheid, circulariteit en innovatie. De beurs is internationaal gericht en daarom geheel in het Engels. Het is the place to be voor iedereen in de textielbranche met speciale interesse in duurzaamheid en circulair textiel.

17 miljoen ton niet herwinbare materialen per jaar
Het belang van de beurs is groot: de Europese textielbranche gebruikt jaarlijks 17 miljoen ton niet herwinbare materialen. Die bronnen zijn niet oneindig. Bovendien verontreinigt de grote hoeveelheid kledingafval de aarde. Transitie naar circulaire processen is cruciaal om dit substantieel te verminderen. Hier ligt de focus van de Circular Textile Days.

Kennis en relevante, betrouwbare informatie
Circulaire sportkleding, veiligheidshesjes van hergebruikt textiel, een jurk van gerecycled polyester: alles om de duurzaam denkende klant te verleiden. Maar waar gaat het precies over bij circulair textiel? En hoe kun je circulariteit waarborgen? Hoe onderscheid je de zin en onzin over duurzaamheid en circulariteit en voorkom je misleiding? Door op de Circular Textile Days je kennis met relevante, betrouwbare informatie te verrijken. Je krijgt duidelijkheid over wat circulair textiel inhoudt, wat de huidige mogelijkheden en onmogelijkheden zijn van recycling - zowel chemisch als mechanisch - en welke circulaire initiatieven er zijn. Ook kun je netwerken en nieuwe samenwerkingskansen en/of partnerschappen creëren.

NTA 8195 en UPV in de spotlight
Bij overheden en eindgebruikers van bedrijfskleding komen er steeds meer specifieke vragen over circulair textiel. Belangrijk aandachtspunt tijdens deze beurseditie is de introductie van de NTA 8195 Circulair Textiel, die de NEN recent publiceerde. De actuele aandacht voor de UPV (uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor het beheer van afvalstoffen) versterkt dit punt.

Coronaproof
Voor deze beurseditie kunnen standhouders en bezoekers kiezen tussen fysieke en digitale deelname. Bij fysieke deelname staat veiligheid voorop, onder andere via entree op afspraak, looproutes en hygiënemaatregelen.

Deelnemende partijen
De deelnemende standhouders, partners en kennisinstituten komen uit de gehele textielbedrijfsketen. Je vindt aanbieders van bedrijfskleding, fashion en aanverwante producten, toeleveranciers van vezels, garens, stoffen en accessoires, maar ook brancheverenigingen, test- en kennisinstituten. Op de beurs worden textielprofessionals verwacht van verschillende productgroepen en uit de gehele bedrijfsketen, inclusief de recyclingbranche.

Wanneer & waar
De eerste editie van Circulair Textile Days vindt plaats op 16 en 17 juni 2021 in de gerenoveerde Prodentfabriek in Amersfoort. Vooraf aanmelden is in verband met de coronaregels noodzakelijk.

Voor meer informatie: info@circulartextiledays.com en www.circulartextiledays.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven