Runderen en percelen gelijktijdig omschakelen met nieuwe bio-verordening

De volgende vraag hoort men bij Skal Biocontrole vaak: ‘Gaat met het ingaan van de nieuwe bio-verordening de omschakelperiode voor alle runderen om naar 2 jaar? Het antwoord daarop is: ‘Nee, gelijktijdig omschakelen van runderen en perceel is een aanvullende optie naast de huidige omschakelingsregelingen.’

De nieuwe EU bio-verordening die per 01-01-2022 ingaat, brengt een nieuwe mogelijkheid met zich mee. Zo is er bijvoorbeeld een nieuwe optie in gekomen, die beschrijft dat runderen én percelen gelijktijdig kunnen omschakelen.

Kiest u, bij het intreden van de nieuwe bio-verordening, voor de optie om runderen en percelen gelijk om te schakelen? Dan houdt dit voor de dieren in dat hun omschakelperiode 2 jaar is. Voor voer betekent dit, dat in het eerste jaar 100 procent van eigen percelen mag komen.

Huidig en nieuw naast elkaar
De huidige situatie van omschakelen blijft gehandhaafd naast de nieuwe eerder benoemde optie. Voor vleesrunderen is de omschakelperiode in de huidige situatie 12 maanden. De omschakelperiode bij melkvee is 6 maanden, daarna mag u de melk biologisch afzetten.

Meer informatie over wijzigingen nieuwe bio-verordening
Skal en Bionext hebben tijdens de Biokennisweek een presentatie gegeven over de wijzigingen in de nieuwe bio-verordening die gelden voor de biologische rundveehouderij. 

Voor meer informatie: www.skal.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven