"Weten niet of we over 51 seconden van beeld verdwijnen"

BioKennisWeek van start

Tholen - Waar sneeuwval de laatste jaren vaak betekende dat het tijd was om als bio-sector richting Zwolle te trekken, zitten we dit keer een week lang aan het computerscherm gekluisterd. De BioKennisWeek is vanmorgen om 10:00 uur van start gegaan, het online alternatief voor de Biobeurs. 

Veel mensen besloten al vóór aanvang van de eerste workshop (10:00 uur) een kijkje te nemen op het platform. Om 9:25 uur waren er bijvoorbeeld al 260 deelnemers online. Om 9:50 uur stond de teller al op 308. Om 10:01 uur waren dit er 350. Vandaag worden er in totaal 25 workshops gegeven. De laatste start vanavond om 19:00 uur. Morgen zijn het er 26. Deelnemers aan de workshop kunnen steeds ongeveer 5 minuten voor aanvang naar binnen (via 'enter room').

De eerste workshop was: 'Wat betekent de Skal certificatieplicht voor verkooppunten voor mijn marktkraam?' De sprekers Maria van Boxtel, Miriam van Bree, Sara Kuijer, Klary Bolt en Tineke van den Berg hebben in een half uur tijd uitgelegd hoe Skal vanaf 2021 invulling geeft aan de certificatieplicht voor verkooppunten van biologische producten. Wat betekent dit voor jou als marktkraamhouder of voor jullie als biologische markt? 

Hieruit bleek dat het ook voor de sprekers hier en daar nog wat onwennig was. Zo ontstond er aan het eind van de half uur durende workshop twijfel of de sprekers in beeld zouden blijven nadat de tijd verstreken zou zijn (10:30 uur). "We proberen nog wat vragen te beantwoorden, maar weten dus niet of we over 51 seconden van beeld verdwijnen", zei Miriam hierover. Dit bleek niet het geval. De workshop bleef gewoon in beeld. Dat is dus wel een aandachtspuntje voor wanneer je twee opeenvolgende workshops wilt volgen. 

Er staan in totaal 59 bedrijven met een virtuele stand op de BioKennisWeek. Deze standhouders kunt u bezoeken en het is op het virtuele event mogelijk om te bekijken welke andere deelnemers meedoen met de BioKennisWeek.

Ook op social media komen al verschillende berichtjes langs over de BioKennisWeek: 

 

Miriam van Bree kijkt met een goed gevoel terug op de eerste workshop: 

De techniek werkt(e) niet overal mee overigens, zo blijkt uit deze tweet:

En uit het beeld van deze workshop: 

Bij de melding op LinkedIn 'BioKennisWeek 2021 is starting soon', stond vanmorgen dat er 679 LinkedIn-geregistreerden bij zouden zijn.

Voor meer informatie: www.bio-beurs.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven