Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Het Bos De Trog wordt werkelijkheid

"Voor elke verkochte kerststol planten we een boom"

Begin dit jaar plantte biobakkerij De Trog samen met Natuurpunt ruim 1.000 bomen aan op de Sulferberg in Westouter, België. De bakkerij wil haar engagement om 1,5ha bos aan te planten verder zetten. In de kerstperiode zal het dan ook zoveel mogelijk biologische kerststollen verkopen. Voor elke verkochte kerststol engageert de bakkerij zich om 1 boom te planten. Deze actie loopt van 2 tot 31 december 2020 in alle biowinkels en supermarkten. De aangeplante bomen vormen samen het De Trog-bos dat de heuvels van de Sulferberg in Westouter groen kleurt.

Rudy Claeys, voorzitter natuurpunt Westland, Peter Rodriguez, Hendrik Durnez, Stijn Switten, zaakvoerders Biobakkerij De Trog, Piet Haerdeman, conservator natuurpunt Johan Carette, domeinbeheerder natuurpunt Westland. De foto is genomen bij de start van de actie in februari.
 
In 2019 slaagde biobakkerij De Trog erin, als eerste grootschalige Belgische bakkerij, het CO2-neutraal label op haar naam te schrijven.
Door een zorgvuldig uitgewerkt vergroeningstraject wist de Trog in een tijdspanne van 3 jaar haar CO2-uitstoot van 1372 ton te neutraliseren. Opmerkelijk, omdat in dezelfde periode het totaal geproduceerde volume steeg met 15%.
 
Biobakkerij De Trog ziet het behalen van de status van CO2 neutraliteit niet als een eindpunt, doch de start van bijkomende duurzame ecologische inspanningen. Zo ook het initiatief om, in samenwerking met natuurpunt, anderhalve hectare bos aan te planten. 
 
Bomen planten
Ook het initiatief om anderhalve hectare bos aan te planten past binnen deze samenwerking. Het startschot van deze actie werd gegeven op 15 februari 2020 met het planten van ruim 1.000 bomen op de Sulferberg in Westouter. Via publieke wandelpaden kan het gebied bezocht worden en kan je het resultaat van zoveel engagement zelf ervaren. Door de verdere uitbouw en groei van natuurgebieden actief te steunen, onderstreept De Trog haar maatschappelijk engagement om het welzijn van komende generaties veilig te stellen. 

Het belang van meer bos
Met een bebossingsgraad van amper 11% is Vlaanderen één van de bosarmste regio’s uit Europa. West-Vlaanderen is in Vlaanderen daarenboven duidelijk de bosarmste provincie met slechts 3 % bos! In West-Vlaanderen is er dus zeker nog werk aan de winkel: vooral in de buurt van woonkernen zijn er niet genoeg bossen om in te spelen, lopen of wandelen. Daar wil Natuurpunt iets aan doen.

Bos voor Iedereen
Met de campagne ‘Bos voor Iedereen’ wil Natuurpunt bossen planten in Vlaanderen. Daartoe kopen we grond en zorgen ervoor dat er volwaardige bossen kunnen groeien. De aankoop van gronden is niet goedkoop, maar zorgt er wel voor dat op lange termijn de bossen bos kunnen blijven. Sinds de start in 2011 kon Natuurpunt via deze campagne intussen reeds 900.000 m² nieuw bos aanplanten.


Voor meer informatie:
Bio Bakkerij De Trog
+32 (0)468 09 73 09
www.detrog.be

Publicatiedatum: