Geslaagde smaaktest met nieuwe bio-vloerbroden

"De bakker deelde zijn vakmanschap"

Bij De Nieuwe Graanschuur in Amersfoort was afgelopen zaterdag een 'teststraat' met nieuwe biologische vloerbroden ingericht. Deze broden van De Veldkeuken (gevestigd op Landgoed Ameliswaard in Bunnik) zijn vanaf nu verkrijgbaar bij De Nieuwe Graanschuur. "We kunnen terugkijken op een erg geslaagde dag met een prachtige tafel met broden. De bakker René van der Veer vertelde over het brood en deelde zijn vakmanschap. We zien het als een waardevolle aanvulling op het assortiment brood dat we al jaren van Zonnelied hebben", vertelt Abel Hertzberger, die samen met Judith Vos en Bas Verver de vennootschap vormt die de winkel leidt.

De vloerbroden van De veldkeuken worden met de hand gevormd. Ze krijgen extra lang de tijd om te rijzen, waardoor het bakken van een brood tot wel 32 uur kost. Het resultaat: desembrood dat niet zuur is, van tarwe, spelt, rogge en met verschillende zaden. De 'teststraat' werd aangevuld met wat verse pindakaas en streekkaas van De Hondspol, Remeker en Huig de Graaf.

Abel heeft nog een nieuwtje: "Onze eigen bakkersgilde in de keuken in de winkel bakt nu ook speltgistbrood dat extra lang gerezen is."

Voor meer informatie: info@denieuwegraanschuur.nl en www.denieuwegraanschuur.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.