Bijna 8.000 bezoekers voor de beurs Natexpo in Lyon

Afgelopen week heeft de Natexpo weer plaatsgevonden in Frankrijk. Ondanks de omstandigheden die openbare bijeenkomsten bemoeilijken, kwamen er 7.965 bezoekers naar de beurs op 21 en 22 september. Er werd sinds het begin van de pandemie al lang uitgekeken naar deze editie. Aan alle gezondheidsvereisten was voldaan. Er werd gebruik gemaakt van een telsysteem om de hoeveelheden bezoekers te reguleren, in overeenstemming met de officiële regelgeving. "Natexpo was een ware reflectie van de groei in de biologische markt, die is ontstaan tijdens de pandemie, en bood professionals inzichten in de nieuwste ontwikkelingen binnen de Franse en internationale, biologische markten", aldus de organisatie. De spelers kwamen in grote getale naar het evenement en vertegenwoordigden de volgende sectoren: 

  • Biologisch voedsel
  • Ingrediënten en grondstoffen
  • Cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten
  • Voedingssupplementen
  • Huishoudelijke en persoonlijke producten en diensten
  • Services en apparatuur voor de detailhandel en merken

Alle post-Covid biologische producten op Natexpo 2020 
De activiteiten die door de beurs werden georganiseerd boden mogelijkheden voor inkopers om meer informatie te krijgen over de nieuwste trends, zodat ze kunnen inspelen op nieuwe kansen en nieuwe samenwerkingen aan kunnen gaan. Er werden bijna 500 persoonlijke, zakelijke overleggen gehouden tijdens de beurs.

Deze editie van Natexpo bood een kans om een volledig overzicht te krijgen van alle nieuwe biologische trends van de afgelopen paar maanden: traceerbaarheid, anti-afval, circulaire economie, eco-verantwoordelijkheid, luxe, nieuwe technologie, etc. De beurs bood alle spelers in de sector een krachtige vorm van ondersteuning met meer informatie over de marktontwikkelingen, in het bijzonder na de Covid-19-crisis, die de wereld op zijn kop zette. De lockdown was een catalyst die veel onderliggende consumentenverwachtingen blootlegde: het verlangen naar lokale producten, nabijheid, online diensten, bezorgdiensten, etc.

De veerkracht van de biologische sector twee dagen in de schijnwerpers in Lyon
"Merken, detailhandelaren, inkopers en besluitvormers uit de biologische sector toonden hun veerkracht met alle aanpassingen als gevolg van de plotselinge beperkingen. Natexpo zorgde ervoor dat ze hun beste werkwijze konden uitwisselen en samen konden komen na een lange periode van ongewone commerciële communicatie", vervolgt de beursorganisatie. 

Tijdens deze twee dagen heeft de beurs speciale activiteiten, advies en gesprekken gestimuleerd om meer te weten te komen over de laatste biologische ontwikkelingen in Frankrijk en over de hele wereld. Er waren op thema’s gebaseerde routes, waaronder de ‘Zero waste’-route, de ‘Frozen food’-route, de ‘Organic catering’-route, de ‘Organic private label’-route, de ‘Gluten-free’-route en de ‘Vegan’-route.

Natexpo Digital: online tot 25 september
Natexpo bood dit jaar ook een virtuele beurs, zodat ook professionals die niet konden reizen toch deel konden nemen. Dit was een manier om van een afstand meer informatie te krijgen over de nieuwste marktontwikkelingen. 

2020 Natexpo Awards: de beste biologische innovaties 
De 2020 Natexpo Awards, die tijdens de beurs werden uitgereikt, toonden de innovatieve mogelijkheden van bedrijven in de biologische sector. Dit jaar beoordeelde de jury acht verschillende categorieën: verse producten, zoete supermarktproducten, zoute supermarktproducten, dranken, voedingssupplementen, cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten, huishoudelijke en persoonlijke producten en diensten en als laatste apparatuur en diensten voor de detailhandel en merken.

De volgende beurs vindt plaats van 24 tot 26 oktober 2021 in Noord-Parijs, Villepinte, hal 6. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven