Biobeurs lanceert BioKennisWeek

Bionext en de Bio Academy slaan de handen ineen voor de kennisoverdracht van de Biobeurs met het lanceren van een BioKennisWeek. Het doel van deze week is biologisch op de politieke agenda te krijgen. Daarnaast vindt kennisoverdracht naar de verschillende doelgroepen plaats. Naast fysieke workshops op de Biobeurs zullen er voorafgaand en na de beurs online workshops plaatsvinden. Een ander nieuw element dat wordt toegevoegd aan de BioKennisWeek zijn de regionale bio-erf bezoeken. Bij deze bezoeken zijn politici, gangbare boeren en omschakelaars van harte welkom om te komen scharrelen op een bio-erf. De BioKennisWeek vindt plaats van 18 tot en met 22 januari 2021.Kennisoverdracht
De Biobeurs, die gehouden wordt op 20 en 21 januari, speelt een wezenlijke rol in het verbreden, verdiepen en letterlijk verbinden van de biologische keten. De workshops van de Biobeurs dragen hier aan bij. Michaël Wilde van Bionext: "De Biobeurs is sterk in zowel het beursgedeelte met stands als in kennisdelen en -uitwisselen via workshops. Het kennisdelen houden we vast en gaan we uitbreiden met een BioKennisWeek. Dit onder de vlag van de Biobeurs en de BioAcademy. Om het momentum van de Biobeurs te verlengen is gekozen om 'biologisch' een week lang onder de aandacht te brengen tijdens workshops op de Biobeurs, online workshops en regionale bio-erf bezoeken in het land. De Bio Academy is de uitgelezen partner om het live en online aanbod op de Biobeurs goed in en buiten de sector kenbaar te maken en te helpen bij kwaliteitsverbetering van het kennisaanbod."

Thema's
De Biobeurs 2021 heeft als thema klimaat. Dit sluit aan op de ambities van de EU: 25% biologisch landbouw areaal in 2030, als onderdeel van de Greendeal en de Farm to Fork strategy. Dat de Europese Commissie nadrukkelijk kiest voor biologische landbouw is een erkenning van het feit dat deze vorm van voedselproductie een belangrijk onderdeel van de oplossing voor grote maatschappelijke problemen zoals klimaatverandering, watervervuiling, bodemverlies, biodiversiteitsverlies en gezondheid is.

Een veilig en gastvrij bezoek aan de Biobeurs
Michaël Wilde van Bionext: "Op 20 en 21 januari kunnen we elkaar weer persoonlijk spreken, kennis en ervaringen uitwisselen, zakendoen en elkaar inspireren. Juist omdat we allemaal veel tijd online doorbrengen, merken we dat de behoefte om elkaar live te ontmoeten momenteel erg groot is. Hoe praktisch alle digitale mogelijkheden ook zijn, er gaat niets boven persoonlijke afspraken. De Biobeurs is daar de uitgelezen kans voor."

Voor meer informatie: info@bio-beurs.nl en www.bio-beurs.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.