Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special bij Bo Weevil: duurzaam denim

Zo groen kan blauw zijn

Denim, bijna iedereen draagt het. Maar deze populaire stof heeft ook de nodige kritiek gekregen vanwege de vervuilende katoenproductie en bewerkingsmethodes. "Gelukkig zijn er duurzame alternatieven. Van gecertificeerd biologisch katoen, verantwoord geproduceerd in Turkije en gekleurd zonder schadelijke chemicaliën of zware metalen. Dat zit pas echt lekker", vertelt Tip Kuipers namens Bo Weevil. Bo Weevil heeft nu de denimcollectie uitgebreid.

Tip: "Naast het bestaande aanbod hebben we nu drie nieuwe denims én een oude bekende die terug is van weggeweest. Later dit jaar breiden we de denimcollectie nog verder uit. Wil je een stofstaal ontvangen of zit de denim die je zoekt er niet bij? Laat het ons weten, we helpen je graag. Heb je minder dan een rol nodig? Bestel dan via Pure Fabricz."

Peacock: Dé stof voor stevige jeans, geverfd met 50% natuurlijke indigo. Om een stabiele kleur te krijgen is de andere 50% van de verf synthetisch, maar uiteraard low-impact en goedgekeurd door GOTS. Gebruik 'm ook voor stoere tassen, zitzakken of andere lifestyle items.



Deep Sky: Iets lichter van gewicht en met 2% elastaan voor extra comfort. Geschikt voor skinny jeans, fitted overhemden en blouses, rokjes en jurkjes die tegen een stootje kunnen. Geverfd in de kleur deep sky (dark pure indigo) met low-impact, door GOTS goedgekeurde stoffen.

Neptune: Soepel en toch sterk, dat is deze fijn geweven indigo denim van 100% katoen. Niet alleen mooi voor (kinder)kleding; ook de lichtgewicht denim schorten zijn van deze stof gemaakt. Low-impact geverfd met door GOTS goedgekeurde stoffen.

Aquamarine: Terug van weggeweest: soepele, dunne chambray – met denimlook dankzij het gebruik van verschillende kleuren draad. Voor zomerse blouses, jurken, rokjes, overhemden en meer. En net als de andere stoffen 100% GOTS-gecertificeerd.

Natural: De best-verkochte kleur bij Bo Weevil? Geen kleur, maar natural. Daarom tot slot deze ongeverfde denim, puur natuur en extra geschikt voor mensen met een (huid)allergie. De twill is direct te verwerken, maar ook 'ready for dyeing'.



Wassen
De blauwe denims worden verkocht als 'rigid', wat betekent dat ze nog geen wassing hebben ondergaan en daarom in het begin zullen afbloeden. "Wij raden aan om de eerste wassingen bij een professionele wasserij te laten doen."

Voor meer informatie: tip@boweevil.nl en www.boweevil.nl 

Publicatiedatum: