Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nadine Peeters, Mamita's Bakeries:

"Koekjes maken zonder gluten is best een uitdaging"

Tholen - Hoewel de demonstraties in supermarkten door de corona-maatregelen nu niet door kunnen gaan, draait de productie van de biologische koekjes van Mamita’s Bakeries gewoon door. Dat is jammer, maar ook verstandig, vindt Nadine Peeters. “Als er teveel tegelijk opengesteld wordt, verhogen we de risico’s. We kunnen nu beter maar zoveel mogelijk ‘in ons kot’ blijven.”

Na vijfentwintig jaar in de vleessector actief te zijn geweest, kwam er vijf jaar geleden een ommezwaai voor Nadine en haar partner. Ze gingen aan de slag met iets heel anders: koekjes. “We ontwikkelen zelf de recepten en laten de koekjes in Nederland en België produceren. In eerste instantie ontwikkelden we ook conventionele koekjes. Anderhalf jaar geleden zagen we in dat biologische producten en producten zonder gluten en lactose in de lift zaten. Toen zijn we ons daar op gaan richten.”

Toch te koop in België
Eerst was het de bedoeling om vooral op het buitenland te richten. “We hebben klanten in onder meer Canada en Marokko. Via via kwamen onze koekjes toch in het schap van Delhaize-winkels en biologische winkels in België.” Delhaize-winkels zijn er in België in drie varianten. De grote supermarkten hebben ieder hetzelfde assortiment. Daar, in zo’n honderd winkels, liggen de koekjes van Mamita’s Bakeries in de schappen. De AD winkels hebben een bepaald percentage aan vrije keuze om producten in hun assortiment op te nemen en ook daar werden de koekjes enthousiast onthaalt. Tot slot zijn er de kleine buurtwinkels, die door franchisers worden gerund. “Als zij de koekjes in het assortiment willen opnemen, kunnen ze dat via Delhaize doen. Individuele biowinkels beleveren we via de groothandel Biofresh.”Drie koekjes
Hoewel de meeste recepten die worden ontwikkeld nog geheim zijn, zijn er al drie koekjes commercieel in de markt gezet. Een speculooskoekje, honingwafels en zachte vanillewafeltjes. Alle drie zijn ze biologisch en glutenvrij. De honingwafels bevatten bovendien geen lactose. “Koekjes maken zonder gluten is best een uitdaging”, vertelt Nadine. “Om het een lekkere smaak te geven moet je iets anders te werk gaan. Ze smaken zeker niet naar karton”, verzekert ze lachend.'

Naar Nederland?
Hoewel de koekjes o.a.in Nederland worden geproduceerd, richt het Belgische bedrijf zich nog niet op de Nederlandse markt. “We krijgen via onze website af en toe bestellingen vanuit heel Europa. En natuurlijk, als er vraag is kunnen we leveren, maar voorlopig gaan we ervoor zorgen dat de verkoop in België goed loopt.”

Voor meer informatie: 
Mamita’s Bakeries
Nadine Brusseleers
+32 3 430 63 80
[email protected]
www.mamitasbakeries.com