"Met de kipcaravan hebben de kippen altijd vers gras"

De afgelopen maanden is men bij Zorgboerderij Vreike-hof druk bezig geweest met het bouwen van de mobiele kippenstal 'kipcaravan'. "In deze kipcaravan is plaats voor ongeveer 250 biologische legkippen en is volledig volgens de richtlijnen van de biologische legkippensector gebouwd", meldt het bedrijf op haar website.

"Doordat we deze kipcaravan kunnen verplaatsen hebben de kippen altijd vers gras ter beschikking. Dit bevordert de gezondheid en het welzijn van de kippen. Naast vers gras en water krijgen ze biologisch kippenvoer verstrekt. De kipcaravan is voorzien van natuurlijke ventilatie. Stroom voor verlichting van de stal wordt geleverd door zonnepaneeltjes op het dak. ’s Avonds sluit de kipcaravan automatisch."

Foto: Facebook Vreike Hof

"De kippen hebben de vrije uitloop op percelen waar we werken volgens de richtlijnen van de biologische landbouw. Het voeren van de kippen en het rapen van de eieren is een mooie aanvulling op het aanbod van activiteiten op onze zorgboerderij. De afzet van deze biologisch eieren zal plaats gaan vinden via onze winkel en de verkoopautomaat."

"Afgelopen donderdag zijn de kippen naar de boerderij gekomen, waar ze voorlopig nog even worden binnengehouden in de kipcaravan. Binnen enkele weken zullen ze aan de leg zijn en kan de verkoop van start gaan."

Voor meer informatie: www.vreike-hof.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven