Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wij mogen onze vanillevla ook echt vanillevla noemen"

Goede beoordeling voor bio-vanillevla in test

Tholen - Elke week neemt De Telegraaf in de culinaire rubriek een supermarktproduct onder de loep. Vorige week werd gele vla of vanillevla getest onder leiding van Felix Wilbrink. Twee jaar geleden ontstond enorme ophef over vanillevla waar geen vanille in zat. Zuivelgiganten listen dit op door de vanillevla 'vla met vanillesmaak' te noemen. Om het vanillevla te mogen noemen, moet er geen aroma in zitten, maar vanille-extract. Op de eerste plek eindigde de vla van Campina Boer en Land en de tweede plek is voor Weerribben Zuivel, met biologische vanillevla die ze wel echt vanillevla mogen noemen omdat hier echte bourbon vanille aan toegevoegd is.

Edwin Crombags vertelt namens Weerribben Zuivel dat zij sinds ongeveer een jaar bourbon vanille uit Madagaskar toevoegen aan de biologische vanillevla. "Vla is een vrij klein product in de bio-speciaalzaken, omdat de bio-consument eerder voor naturel producten kiest. Sinds we bourbon vanille aan onze vla toevoegen is de populariteit van onze vanillevla aanzienlijk toegenomen. Je ziet de vanillepuntjes duidelijk zitten in de vla, daaraan ziet men dat het vla van goede kwaliteit is." 

Myrthe Bijl geeft aan dat dit positieve testresultaat een leuke verrassing is, aangezien ze bij Weerribben Zuivel niet op de hoogte waren van de test. "Wel weten we natuurlijk dat hij heel lekker is. De halfvolle biologische vanillevla van Weerribben Zuivel is bereid met biologische rietsuiker en voor een intense vanillesmaak zorgen echte vanillepuntjes en bourbon. Het is een hoogstaande vanillesoort uit Madagaskar. Daarom mogen wij onze vanillevla ook echt vanillevla noemen", aldus Myrthe.

Op twitter plaatste Weerribben Zuivel de volgende tweet over de test: 

Raadsel rond Den Eelder vla
De vla van Den Eelder waarvan gezegd wordt dat deze gekocht is bij Odin in Driebergen viel niet goed in de smaak, zo valt te lezen in het bericht van De Telegraaf: "Hier breekt mijn klomp. Puurder dan Den Eelder uit de gespecialiseerde bio-super, de Odin in Driebergen, kan bijna niet. En waar klagen de proevers over? Chemische smaak... Veel woelloep." Desgevraagd geven ze bij Odin aan dat zij de vla van Den Eelder niet in het assortiment hebben of hebben gehad, wel die van Weerribben Zuivel.

 

Klik hier voor het artikel uit De Telegraaf.

Voor meer informatie: 

Myrthe Bijl
Weerribben Zuivel
Veldhuisweg 9
8362 VB Nederland
0527 292529
[email protected] 
www.weerribbenzuivel.nl 

Publicatiedatum: