Noord Editie op 24 en 25 juni 2020

Free From Food & Health Ingredients keert terug naar Amsterdam

Free From Food & Health Ingredients, Europa's grootste innovatieve platform voor de Free From, Organic, Vegan, Functional en Health Ingredients industrie keert terug naar Amsterdam voor haar 'Noord Editie'. Volgend jaar zal de 8e editie van de beurs worden gehouden in RAI Amsterdam op 24 en 25 juni 2020.

Om de dynamiek en de snelle groei van de Europese 'free from' markt goed te kunnen laten zien aan importeurs, retail, food service en catering, zal het evenement een breed scala aan nieuwe functies presenteren om aan de behoefte van het toenemend aantal bezoekers te voldoen.

Vandaag de dag omvat Free From een steeds groter scala aan dieetwensen en is het een krachtige performer in tal van retail categorieën - van tussendoortjes, kant en klare maaltijden en out-of-home, bevroren, zoetwaren en alledaagse supermarktbenodigdheden. Dit alles zal worden vertegenwoordigd door innovatieve internationale merken en een volgeboekt conferentie programma.

Dit succesvolle trading platform blijkt een verenigende kracht zijn - het samenbrengen van 's werelds meest vooraanstaande F&B professionals. Verdeeld over twee dagen zal het evenement de nieuwste trends en marktanalyses presenteren, met daarnaast uitgebreide netwerkmogelijkheden en de onthulling van de nieuwste productinnovaties in de volgende vijf kerncategorieën: 

  1. Free From: inclusief glutenvrij, zuivel vrij, lactose vrij, ei vrij, suikervrij, vlees vrij. De Britse Free From markt is gegroeid met 133% 2013-2018 
  2. Vegan: vleesvervangers groeide met 451% op de Europese markt in de vier jaar tot februari 2018 
  3. Natural/Organic: Naar verwachting $323.09 biljoen wereldwijd te bereiken tot 2024 
  4. Functional: globale geschatte omzet van $69.73 biljoen in 2018 
  5. Ingredients: het uitlijnen van retail en food-technologie om nieuwe Free From en functionele producten te ontwikkelen 

Het nieuwe format, zeer succesvol in de Fira Barcelona afgelopen mei, omvat een scala aan mogelijkheden die bezoekers in staat stelt het maximale uit hun bezoek te halen:

  • Verdubbeling van het aantal Conferences; vier conferentie programma's: een volle agenda van de keynote lezingen en seminars aangaande Free From, Vegan (tweemaal daags Pro-Veg/Vegan seminars); Lactose- & Zuivel vrij en Health Ingredients.
  • Meet the Expert: op maat geboden één-op-één round table netwerksessies. De vooraf te boeken Round Table gesprekken zijn geschikt voor vijf personen per tafel en georganiseerd door een toonaangevend persoon uit de industrie om de belangrijkste onderwerpen en kwesties te bespreken. Private label specialisten, analisten en sprekers zijn hier direct verbonden met de afgevaardigden.
  • International Matchmaking: Vind en ontmoet commerciële, strategische en technologische partners met vooraf geselecteerde B2B bijeenkomsten georganiseerd door de EU Enterprise Europe Network (www.rvo.nl).
  • V-Label area: Presentatie van Vegan gecertificeerde merken. Georganiseerd in samenwerking met Pro-Veg International en V-label Nederland.
  • Nieuwe landpaviljoens: Presentatie van Free From merken uit de hele wereld met landen als Finland, Zuid-Korea, VS, Canada, Ecuador en Polen.


De ruim 7.500 bezoekers, waaronder de grote internationale retail inkopers, ruim 350 producenten, fabrikanten en belangrijke wereldwijde personen uit de industrie zullen deze twee dagen in RAI Amsterdam profiteren van nieuwe trends en kansen in deze bruisende, groeiende en gevestigde markt.

Pre-registratie zal openen aan het begin van februari 2020. De bezoekers kunnen alvast contact leggen onderling en met leveranciers door middel van social media, voor opening. 

Voor meer informatie: www.freefromfoodexpo.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven