Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Yvette Kox van Banket Yvette

"Ik hoop dat mijn taarten in de toekomst in heel Nederland en ook  België te koop zijn"

In 2013 besloot Yvette Kox van Banket Yvette om vanuit haar zorg over dierenwelzijn en het milieu veganist te worden. Ze had zelf al jaren darmklachten en kreeg het advies gluten- en sojavrij te gaan eten. Door dit advies las ze met extra aandacht de etiketten van verpakkingen. Ze schrok van de hoeveelheid suiker en andere ongezonde ingrediënten in allerlei glutenvrije producten. Een echte zoetekauw is Yvette niet, maar af en toe had ze wel zin in iets lekkers. Ze ontdekte dat het heel lastig was iets te vinden wat bij haar dieet paste. Ze had eigenlijk helemaal niks met bakken, maar toch besloot ze biologische vegan taarten, zonder gluten, soja en geraffineerde suikers te maken. Ze experimenteerde met verschillende ingrediënten tot ze tevreden was.

D-day
Op 24 april 2017 bakte ze vijf verschillende taarten voor haar jarige buurvrouw en goede vriendin. Vanwege haar coeliakie, een intolerantie voor gluten, en haar veganistische en gezonde levensstijl at zij al jaren geen taart meer. Ze vroeg Yvette of ze taartjes wilde bakken voor haar verjaardag. Dit was een schot in de roos. Niet alleen haar buurvrouw, maar alle gasten genoten. Iedereen wilde van elke taart proeven en er kon niet gekozen worden welke nou het lekkerste was. Haar vriend noemde het al delicatessen.  Yvette voelde dat dit het begin van ‘iets’ was. Ze postte haar taarten op Facebook en ontving veel enthousiaste reacties. Langzaamaan vroegen steeds meer mensen of ze iets voor hen kon bakken. Haar nieuwe passie was geboren…. 

Verkoop via Odin
Op 24 april 2018 startte Yvette officieel met haar eigen winkel ‘Banket Yvette’ in Breda. Ze deed dit heel bewust precies een jaar na de verjaardag van haar buurvrouw. Ze liep tegen allerlei regelgeving aan, wat het voor haar niet makkelijk maakte, maar ze zette door. Haar winkel zat in de buurt van Odin Breda. Al snel verkochten zij haar taartjes ook in hun winkel. Vanwege het succes breidde dit zich uit naar de Odin winkels in Dordrecht, Delft, Den Haag en Voorschoten. In juli 2019 kwamen daar twee Odin winkels in Amsterdam bij. Yvette besloot te stoppen met haar winkel. Ze verkoopt nu business to business, voor consumenten op bestelling en maakt ook custom made taartjes. 

Hoe ziet de toekomst eruit?
Yvette: “Mijn ambitie is inmiddels groot. Ik hoop dat mijn taarten in de toekomst in heel Nederland en ook  België te koop zijn. Ik merk dat er ook veel kinderen zijn die allerlei allergieën en intoleranties hebben. Het maakt mij heel erg blij als ik zie dat ik hen toch van iets lekkers kan laten genieten. Momenteel ben ik ook aan het uitbreiden met kindertaarten, ik vermoed dat daar een specialisatie uit gaat voortkomen. Sowieso wil ik in de toekomst verder gaan met extra decoratie, ook bijvoorbeeld trouwtaarten. Ik wil dat iedereen van mijn taarten geniet. Ook mensen zonder allergieën en intoleranties. Als ik hen hoor over 'hemels' en 'goddelijk', dan geniet ik daar zelf van. Ik hoor regelmatig 'ik wist niet dat vegan taart zo lekker kon zijn'. Daar doe ik het voor!"

De lekkerste taart?
Yvette: “Oef, ze zijn allemaal lekker. Maar als ik er één moet noemen, dan is dat mijn tiramisu. Deze verkoop ik het meest. De bedrijfsleidster in Delft is getrouwd met een Italiaan en ze vond de smaken dicht in de buurt van de originele Italiaanse versie komen. Een groter compliment bestaat haast niet!"

De taarten zijn te koop bij de Odin winkels in Alkmaar, Amsterdam Czaar Peter of Amsterdam Ceintuurbaan, Arnhem, Breda, Delft, Driebergen, Dordrecht, Den Haag, Ede, Nijmegen, Voorschoten of Zutphen. Daarnaast zijn ze in alle Odin winkels te bestellen.

Bron: Odin

Publicatiedatum: