Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

37 producten ontvangen Bio Gourmet-label van Bio Suisse

Voor de 14e keer werd door Bio Suisse in Bern, de 'Bio Gourmet Knospe' uitgereikt. Deze prijs werd uitgereikt aan 37 producten uit de categorie Bakkerij- en zuivelproducten. Zes van hen ontvingen ook de speciale prijs voor een bijzondere smaak.

Met de 'Bio Gourmet Knospe' eerst Bio Suisse producten die consumenten het hoogste smaakgenot garanderen. Elk jaar reikt Bio Suisse deze prijs uit in drie productcategorieën: zuivelproducten (met uitzondering van zachte en harde kazen) en gebak, brood en vleesproducten, en producten op basis van fruit, groenten, granen en oliehoudende zaden.

"Het was een heel sterk jaar met veel goede producten", zegt juryvoorzitter Patrick Zbinden. 37 producten hebben een score van 5 of hoger gekregen en komen in aanmerking voor de 'Bio Gourmet Knospe'. 17 van hen ontvingen de 6e graad. Ze kwalificeerden zich voor de tweede proeverij in de Hotel Artist (Biel) door een jury bestaande uit de topkoks en patissiers Jörg Slaschek (Restaurant Attisholz, Solothurn), Tilo Herber (Pastry Chef Park Hyatt Zürich), Esther Gurtner (Winnaar Marmite Youngster Category Pâtissier 2019, Gümligen BE) en normen Hunziker (Culinary Artist, Biel).

Zes van de geproefde 'Knospe'-producten bieden de consument een onderscheidende smaakervaring die lang zal worden herinnerd. Ze kregen daarom ook een 6 van de jury.

Onderstaande producten hebben de speciale prijs ontvangen:  

• Cuchaule au safran, Boulangerie Saudan
• Spelt Volkoren Crackers met Sesam, Hug AG
• Petit Beurre Honduras, Kambly SA
• Strawberry Glace, Ottilio's Farm Fresh!
• Dubbele roomkaas met mierikswortel, Willy en Lucia Schmid-Zwimpfer
• Natuurgeitenkwark, geitenboerderij Elfingen, Karin en Thomas Wüthrich, Elfingen

Bron: Schweizer Bauer

Publicatiedatum: