Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Klaas Bil: "Ik ben nu eenmaal gek op de ambacht"

Nieuw merk met glutenvrije vegan bio-koekjes

Tholen - Corn Crake is een nieuw merk in de natuurvoedingsbranche. Onder dit merk heeft Klaas Bil zeven soorten glutenvrije vegan koekjes ontwikkeld. "Ik ben nu eenmaal gek op de ambacht, daarom kon ik het niet laten om hiermee aan de slag te gaan", vertelt Klaas, die vorig jaar de leiding over Billy's Farm over heeft gedragen aan zijn zoons Guido en Sander. De volgende koekjes worden vanaf heden aangeboden via de groothandels:

  • Haverkoekjes met Amandel
  • Haverkoekjes met Cranberry
  • Walnoot-Moerbeikoekjes
  • Volgranen Speculoosjes
  • Gember-Citroenkoekjes
  • Hennep-Cacaokoekjes
  • Hazelnoot-Blueberrykoekjes

Klaas Bil bij de ingang van het nieuwe pand van Corn Crake in Drachten.

Klaas geeft aan dat alle koekjes gebakken worden met kokosolie en kokosbloesemsiroop. "Er zijn weinig tot geen hulpstoffen toegevoegd die je normaal veel tegenkomt in glutenvrije bakproducten. Dat vond ik heel belangrijk. Door de vele variatie in glutenvrije granen zoals haver, rijst, quinoa, teff, boekweit et cetera zijn het koekjes die wat smaak betreft niet onder doen voor de koekjes van het merk Billy's Farm. Ik ben 30 jaar geleden met Billy's Farm begonnen en dit werk wordt nu door mijn beide zonen voortgezet. Ik ben heel trots op Guido en Sander. Ze vullen elkaar goed aan en dat pakt in de praktijk prima uit. Daardoor kon ik Billy's Farm echt loslaten."

De bakker liep al jaren met het idee rond om glutenvrije koekjes te gaan bakken, maar daar was het tot nu toe niet van gekomen. "Glutenvrije productie combineerde niet met de andere producten onder Billy's Farm. Dit moet je immers echt apart houden. Daarom ben ik opnieuw begonnen. Wel kleinschaliger, maar meer geautomatiseerd. Dat maakt het meteen ook veel leuker. Het scheelt natuurlijk ook dat er nu voldoende glutenvrije haver beschikbaar is. In de toekomst wil ik ook iets zonder haver gaan doen, maar over deze eerste koeken ben ik in ieder geval heel tevreden."

De bakkerij. 

De koekjes worden gemaakt op een nieuwe locatie waar alleen glutenvrij wordt verwerkt. "Hierdoor bestaat ook de mogelijkheid voor het verpakken van glutenvrije granen enzovoorts, alsmede private label. Hiervoor is een compleet nieuwe verpakkingsmachine aangeschaft die ook de koekjes automatisch verpakt."

Meer informatie
Odin De Nieuwe Band heeft de introductie met de hele maand oktober voor alle zeven soorten 20% korting. De consumentenadviesverkoopprijs voor alle koekjes zal 3,25 euro zijn. Gewicht is 150 gram, verpakt per 6 in overdoos. 

Voor meer informatie:

Klaas Bil
Corn Crake
De Kiel 23
9206 BG Drachten
06 83693140
info@corncrake.nl