Geen conventionele koeien meer in biologische kuddes

Biologische melkveebedrijven pleiten voor consistentie in certificering

Wetgevers doen een beroep op de regering van Trump om eindelijk de vertraagde regelgeving af te ronden die moet voorkomen dat melkveebedrijven koeien wisselend in biologische en conventionele kuddes plaatsen.

Greg Ibach, de onderminister van het Amerikaanse ministerie van Landbouw op het gebied van marketing en regelgevende programma's, heeft tegen de subcommissie van de House Agriculture gezegd dat het USDA van plan is om tegen het eind van het jaar een voorstel voor een nieuwe regelgeving in te dienen, maar leden van de Democratische partij hebben hem laten weten dat dit te lang duurt.

Door het gebrek aan duidelijkheid bij de bestaande regelgeving, staan sommige biologische certificeerders het toe dat biologische bedrijven niet-biologische dieren kopen en hen een jaar voor de biologische productie gebruiken, in plaats van dat ze biologische kalveren opfokken, zo zegt de Organic Trade Association. Andere biologische bedrijven geven hun koeien enige tijd conventioneel veevoer en gebruiken ze daarna weer voor de biologische bedrijfsactiviteiten.

De Obama-administratie stelde in 2015 al een regel voor om de regelgeving aan te scherpen, maar deze werd nooit afgerond, en de Trump-administratie schrapte de kwestie in 2017 uit zijn agenda. 

Sommige leden van de subcommissie zijn bang dat de inconsistente regelgeving instabiliteit heeft veroorzaakt op de biologische markt. De voorzitter van de subcommissie en afgevaardigde van Virgin Islands, Stacey Plaskett, zei dat “de kracht van het biologische label in zijn reputatie ligt."

Een vertegenwoordiger van de Democratische Partij, Chellie Pingree, die bovendien zelf biologische teler is, vertelde tegen Ibach dat het "compleet onacceptabel is dat er gesuggereerd wordt dat we dit jaar een voorstel voor een nieuwe regel zullen hebben. Die regel was er al in 2015… Dit jaar zou de regel afgerond en ingevoerd moeten worden. Er zou niet alleen een voorstel moeten zijn, en ik snap niet dat u dit wel voldoende vindt."

Een Republikeins panelleid, Rodney Davis, zei: "Deze aanbevelingen bewijzen dat er overeenstemming is in een diverse coalitie die het lang niet altijd met elkaar zijn, en de USDA heeft nog geen enkele regelgeving of kwesties waarover aanbevelingen zijn gedaan afgerond, inclusief consistentie in de overstap van melkveebedrijven naar een biologische productie."

Ibach erkende dat een inconsistente regelgeving nadelig kan zijn voor boeren, afhankelijk van hoe nauw zij zich aan de biologische standaards houden. De zorgen vloeien voort uit een audit die in 2013 door de inspecteur-generaal van de USDA is uitgevoerd, waarbij ze erachter kwamen dat melkveebedrijven de regels zeer verschillend interpreteren.

Volgens het rapport uit 2013 gebruikten enkele boeren alleen koeien die ten minste een derde van de dracht onder biologisch beheer hadden gestaan, terwijl anderen koeien gebruikten die ten minste de 12 maanden ervoor onder biologisch beheer hadden gestaan.

In een aangenomen wetsvoorstel over het budget van de USDA in 2020 is een bepaling opgenomen waarin staat dat het ministerie de regel voor biologisch melkvee moet afronden. Verschillende leden van de subcommissie hebben kritiek geuit op de USDA om de langzame gang van zaken en omdat ze geen actie ondernomen hebben om dit proces eerder af te ronden.

Bron: Agri Pulse


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven