Bio-melkveehouders in actie voor de insecten

Help mee 100.000 m2 biologische bloemen in te zaaien

De biologische zuivelmerken Zuiver Zuivel en Weerribben Zuivel gaan dit voorjaar samen met boeren en consumenten 100.000 m2 biologische bloemen zaaien om de biodiversiteit te vergroten. De eerste vierkante meters biologisch bloemenzaad worden op vrijdag 29 maart door schoolkinderen uit Vollenhove op de landerijen van Weerribben Zuivel gezaaid.

Het gaat slecht met de vlinders, bijen, kevers, vliegen en alle andere insecten in Nederland. Veel insecten zijn de afgelopen decennia verdwenen. Insecten spelen een hoofdrol in de kringloop van het leven. Zo zorgen zij voor een gezonde bodem door bijvoorbeeld het verwerken van organisch materiaal. Tachtig procent van onze eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten. Daarnaast zijn insecten voor dieren zoals bijvoorbeeld voor veel boerenlandvogels hun voedsel.

Om de insecten en dus de biodiversiteit te stimuleren, moet er meer ruimte gemaakt worden voor natuur in de directe leefomgeving en in landbouwgebieden.

Koop zuivel en ontvang een gratis zakje biologisch bloemenzaad
Vanaf 1 april ontvangen consumenten bij aankoop van een zuivelproduct van Zuiver Zuivel of Weerribben Zuivel bij de bio-speciaalzaak een gratis zakje biologisch bloemenzaad. Het streven is om met deze actie door heel Nederland, dit voorjaar 100.000 m2 biologische bloemen te zaaien en daarmee de biodiversiteit te vergroten en de insecten te helpen.

Deze boeren zorgen voor rijke weides
De melkveehouders van Weerribben Zuivel en Zuiver Zuivel vinden biodiversiteit belangrijk omdat dit zorgt voor een natuurlijke balans. Zij zullen in het kader van deze actie op hun bedrijf bloemenzaad inzaaien. Daarnaast werken zij sinds 2017 samen met Vogelbescherming Nederland en zetten zich gezamenlijk in voor bloemrijke weides waar niet alleen hun koeien heerlijk kunnen grazen maar ook insecten en boerenlandvogels voldoende voedsel kunnen vinden.

Voor meer informatie: www.weerribbenzuivel.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven