Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spoedklus geen probleem voor Zonnespelt

"Gisteren kregen we een telefoontje van een klant met een probleem. Er kwam een vrachtwagen Oostenrijkse ‘gepelde’ spelt naar hem toe, maar die lading was niet goed gepeld. Daar kan Zonnespelt wel wat mee. We hebben het graan opnieuw verwerkt en de klant was zeer tevreden", laat Rogier Scherpbier weten op zijn LinkendIn pagina.  

Het resultaat (foto Rogier Scherpbier)

Zonnespelt is een dochteronderneming van biodynamisch werkend akkerbouwbedrijf De Zonneboog in Lelystad. Zonnespelt staat garant voor de verkoop en verwerking biologische en biodynamische spelt. Ook pellen en verwerken ze spelt en andere graanproducten voor externe partijen.

Bij het oogsten van de meeste graansoorten wordt doorgaans de korrel direct van het kaf gescheiden. De korrel is dan meteen klaar voor verdere verwerking. Bij het oogsten van spelt blijft er om de korrel een hoesje van kaf zitten. De spelt wordt bewaard in dit hoesje. Om spelt te kunnen schonen en vervolgens te malen, moet de spelt nog gepeld worden. Dit gebeurt met een speciale pelmachine. Hierbij wordt machinaal het hoesje van kaf gescheiden van de speltkorrel. Na het pellen zijn de speltkorrels, net als normale granen dat direct na de oogst zijn, klaar om te schonen en / of te malen.

Bron: LinkedIn - Rogier Scherpbier en www.zonnespelt.nl

Publicatiedatum: