Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teyler Padberg: "Een groot compliment"

De Farm Brothers winnen bioproductverkiezing met vegan koekje

Tholen - De nieuwste aanwinst van de Farm Brothers, het Vegan Brownie Almond Cookie, is op de Bio-beurs verkozen tot ‘Winnaar Biologisch Product van het Jaar 2019’. Farm Brothers, gestart door de twee vrienden Herman Insinger en Teyler Padberg is inmiddels het grootste biologische koekjesmerk van Nederland. Adformatie noemde Farm Brothers eerder als één van de meest inspirerende merken ‘to watch in 2019'. Teyler reageerde in de stand op de Bio-beurs erg enthousiast op de uitverkiezing: "Ik zie het als een groot compliment en ben dan ook heel erg trots op deze prijs."

Teyler geeft aan dat ze bij de start vier jaar geleden hoopten op een zekere waardering voor hun visie. "Deze uitverkiezing toont voor ons aan dat we op de juiste weg zijn. We steunen boeren die conventionele grond willen omzetten in biologische landbouwgrond." Farm Brothers doet dit in samenwerking met Stichting Grondbeheer. Jurylid Anneke Ammerlaan benoemde dit laatstgenoemde aspect bij de bekendmaking op de beursvloer. Volgens haar gaan de Farm Brothers hiermee iets heel nieuws brengen binnen de biologische branche en geven de ondernemers hiermee stof tot nadenken als het gaat om de verschralende grond.

 

De keuze voor het 'Biologisch product van 2019' is gemaakt door de vakjury, bestaande uit trendwatcher Anneke Ammerlaan, Nicole Kleuskens, directeur van PS in Foodservice en Rogier Teunissen van Boonstoppel Subsidie Advies. De jury beoordeelde ruim 20 nieuwe biologische producten op kansrijkheid in de markt, duurzaamheid in het productieproces en innovativiteit binnen de biologische sector.

De koekjes zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, PLUS, DEEN, Marqt, PICNIC en bijna alle lokale bio winkels (natuurwinkel en Ekoptlaza).

Op de tweede plaats eindigde de Robuuste aardappelen, vanwege hun unieke en ketenoverkoepelende samenwerking met Udea. De aanmoedigingsprijs ging naar de Raw lemon-matcha bar van Lady Fruitcake. 

Voor meer informatie: 

[email protected] 
www.farmbrothers.com