BioTuinders op bezoek bij Vitalis

De BioTuinders – de vereniging van biologisch tuinders - hebben op 24 september, op uitnodiging van Vitalis, een bezoek gebracht aan Vitalis in Voorst. Hoewel de meeste tuinders met hun gedachten nog vooral met de teelt op de eigen tuinderij bezig waren, vonden ze het aanbod dat ze niet konden en wilden afslaan. 

De BioTuinders kregen een rondleiding over de demonstratievelden vollegrondsgroenten van Vitalis. Michiel Jansen gaf een toelichting op de veredeling van nieuwe pompoenrassen. Het resultaat van de verdeling was het zichtbaar op het land: veel pompoenen van verschillende kleur en gesorteerd op gewicht. Het uitgebreide assortiment sla, kropsla, eikenbladsla, bataviasla, little gem werd toegelicht waarvan Michiel Jansen ook aangaf dat de populariteit van de verschillende soorten sla per land varieert. Van veel gewassen heeft Vitalis zowel hybride als zaadvaste rassen, wat voor de leden van de BioTuinders betekent dat ze kunnen kiezen. Een aantal telers wil namelijk uitsluitend zaadvaste rassen gebruiken. 

Na de rondleiding kregen de BioTuinders van Vitalis een maaltijd aangeboden en het bezoek werd afgesloten met een ledenvergadering.

De BioTuinders is een vereniging van en voor  biologisch tuinders en behartigt de belangen van de tuinders en organiseert kennis- en ervaring uitwisseling. De BioTuinders heeft momenteel 38 leden en meer leden zijn welkom.

Voor meer informatie:
www.debiotuinders.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.