Wijkamp Solutions

Mobiele Kippenkar wekt belangstelling

Tholen – Zaterdag en zondag toonde WijKamp Farming Solutions de kippenkar op de open dagen bij de Geluksvogel – het eerste bedrijf waar ze de mobiele kippenkar 249 aan verkochten. “De open dagen zijn goed bezocht. Ik denk dat er rond de drie-, vierhonderd bezoekers op af zijn gekomen”, vertelt Rico Wijgergangs, een van de twee eigenaren van Wijkamp Solutions. “Ook voor onze kleine variant was veel belangstelling. Deze is geschikt voor 50 biologische leghennen. Dat is qua afzet bijvoorbeeld makkelijker te regelen dan een kar met 250 eieren per dag.” “De Geluksvogel had het goed aangepakt: er was genoeg te doen voor jong en oud, zoals een kippenpad en uitleg over de boerderij. Ook konden mensen bijvoorbeeld uitleg krijgen over het ras dat in de karren zit.”

Tot nu toe gaat het goed met de Mobiele Kippenkar. “Voor een net gestart bedrijf gaat het goed. Er zijn al drie Mobiele Kippenkarren in bedrijf en we zijn bezig met drie nieuwe.” 

Geïnteresseerden kunnen de Mobiele Kippenkar ook bekijken op 18 september op de Netwerkdag in de bio-tuinbouw in Wolvertem. 

Voor meer informatie:


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven