Peter van Akkeren, eigenaar Saint Basics:

"Binnen 1 tot 2 jaar willen we al onze producten maken van eucalyptus"

Tholen – Het Nederlandse merk Saint Basics fabriceert – zoals de naam doet vermoeden – een basiscollectie voor dames en heren. Zij maken ondergoed en basicshirts van biologisch katoen en eucalyptusvezels. "We zijn steeds meer aan het overschakelen van biologisch katoen naar de eucalyptusvezel", steekt eigenaar Peter van Akkeren van wal. "Deze grondstof heeft verschillende functionele voordelen. Het is comfortabel, zacht en antibacterieel. Dat houdt in dat bacteriën geen kans krijgen om te groeien, dus ontstaat er geen zweetlucht."Naast deze functionele voordelen is het gebruik van de eucalyptus ook heel milieubewust. "Het gebruik van eucalyptus is 95% meer milieubewust dan het gebruik van reguliere katoen en ook nog een stuk beter voor het milieu dan biologische katoen. De teelt wordt niet geïrrigeerd, je hebt maar 20% land nodig voor dezelfde opbrengst en het groeit op moerasland, wat verder nergens voor gebruikt kan worden. Onze leverancier is de firma Lenzing, die de eucalyptus via een zero-waste proces verwerkt tot vezels. Vanwege al deze voordelen willen wij binnen 1 tot 2 jaar al onze producten maken van eucalyptus."Saint Basics bestaat sinds 2009 en heeft dus niet stilgezeten de afgelopen jaren. "Wij gaan dit najaar ook een nieuwe yoga-collectie uitbrengen. Hiervoor starten we een crowdfunding op, waarbij klanten de collectie kunnen pre-orderen."


Ook de markt is de laatste jaren veranderd. "Wij merken zowel een stijging van interesse bij consumenten als een stijging van de concurrentie. Wij waren toen we begonnen de eerste, maar nu komen er steeds meer bedrijven bij. Wij zijn nog steeds het enige bedrijf dat basics op basis van eucalyptus maakt en kleding voor zowel mannen als vrouwen aanbiedt. Daarmee kunnen we ons onderscheiden van de rest", besluit Peter. 

Voor meer informatie:

Peter van Akkeren
Saint Basics 
Zeestraat 84
2518 AD Den Haag
085 3030954

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.