's Werelds grootste afnemer van biologisch katoen

C&A presteert goed op 2020-duurzaamheidsdoelstellingen

Wereldwijd moderetailer C&A presteert goed op het gebied van haar duurzaamheidsdoelstellingen voor 2020. In haar nieuwe '2017 Global Sustainability Report' rapporteert het bedrijf de resultaten en afspraken, waarbij de focus ligt op C&A’s producten, toeleveringsketen en werknemers.

"Onze vooruitgang in 2017 is een direct gevolg van hoe duurzaamheid is verweven in onze verkooporganisaties. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in het ontwerp en de inkoop van onze kleding, door deze in te kopen en te produceren op een manier die mens, dier en milieu respecteert", zegt Jeffrey Hogue, Global Chief Sustainability Officer bij C&A.

Inkoop van duurzamere materialen: C&A ‘s werelds grootste afnemer van biologisch katoen

Gezien de impact van de productie van grondstoffen heeft C&A als doel om in 2020 twee derde van de materialen van duurzamere bronnen af te nemen. Op dit moment bestaat meer dan 65% van de katoen die C&A inkoopt uit gecertificeerd biologisch katoen of uit 'Better Cotton', tegenover 53% in 2016. C&A blijft 's werelds grootste afnemer van gecertificeerde biologische katoen.* Meer dan 44% van de grondstoffen die worden gebruikt in de huidige collecties, zoals katoen, viscose en polyester, zijn duurzamer ingekocht.

In Europa en China heeft C&A het ambitieuze initiatief genomen om 100% van de door de mens gemaakte cellulosevezels in te kopen bij leveranciers die maatregelen hebben genomen om te voorkomen dat bedreigde bosproducten hun toeleveringsketen binnenkomen. Het bedrijf introduceerde onlangs ook haar eerste gerecyclede nylonproducten: lingerie gecertificeerd volgens de Global Recycled Standard.Op weg naar circulaire mode: meer dan 1,3 miljoen stuks C2C CertifiedTM kleding op de markt

C&A heeft wereldwijd tot nu toe meer dan 1,3 miljoen stuks Cradle to Cradle (C2C) CertifiedTM kleding op de markt gebracht en heeft daarmee op deze schaal de meest duurzame modecollectie in de markt. "Het certificeringsprogramma Cradle to Cradle biedt de visie voor onze strategie voor een circulaire economie. Door de inkoop van Cradle to Cradle GOLD CertifiedTM kleding bieden we binnen onze industrie de eerste kledingcollecties aan die geproduceerd zijn volgens hoge sociale normen. Bovendien bestaan ze uit 100% veilige en niet-giftige materialen, waarbij gebruikgemaakt is van 100% duurzame energie en 100% gerecycled water, en zijn ze ontworpen voor een volgend leven”, zegt Hogue.

Dit jaar heeft Ethical Corporation C&A's innovatieve Cradle to Cradle GOLD CertifiedTM T-shirts onderscheiden met de 'Sustainable Innovation of the Year'-award. C&A ontwikkelde de innovatieve T-shirts in samenwerking met Fashion for Good. Fashion for Good werd opgericht door C&A en C&A Foundation, en ondersteunt circulaire economie-benaderingen en nieuwe technologieën van innovatieve start-ups om de overgang naar een duurzamere mode-industrie te versnellen.

Minder impact op het milieu: transparantie over koolstof- en watervoetafdruk

C&A is één van de weinige fashionretailers die zijn volledige broeikasgas- en watervoetafdruk bekendmaakt. In 2017 heeft C&A haar ecologische voetafdruk met 15% en watervoetafdruk met 14% verminderd. Het bedrijf kondigt daarnaast aan het doel te hebben om water in de grondstoffenproductie verder te verminderen en heeft ook toegezegd 'Science Based Targets' te ontwikkelen om haar impact op klimaatverandering te verminderen.

Het vergroten van de transparantie van de toeleveringsketen: tool laat details van meer dan 2.000 leveranciersfabrieken zien

De toeleveringsketen van C&A omvat meer dan 1 miljoen mensen, werkzaam bij 757 wereldwijde leveranciers, die meer dan 2.000 productie-eenheden runnen op tier-1 en tier-2 ** leveranciersniveau. C&A nam al in het rapport van 2015 de eerste stap om de transparantie van de toeleveringsketen te vergroten door namen en adressen van de tier-1-fabrieken van haar leveranciers bekend te maken. Vorig jaar voegde het bedrijf hier de tier-2-fabrieken aan toe. Via een online tool kan elke C&A-klant eenvoudig de fabrieken identificeren waar C&A-goederen worden geproduceerd.

Duurzaamheid dichter bij de klant brengen: de #WearTheChange-campagne van C&A

Om klanten te helpen weloverwogen beslissingen te maken omtrent de duurzaamheid van hun kleding, introduceerde C&A '#WearTheChange', een wereldwijde multichannel communicatiecampagne rondom duurzaamheid, in haar wereldwijde winkels en online. Alle producten met het #WearTheChange-label worden op een duurzamere manier geproduceerd en ingekocht.

C&A Foundation: het veranderen van de kledingindustrie

De lancering van het Global Sustainability Report 2017 valt samen met de publicatie van het 2017-jaarverslag van C&A Foundation. Hierin deelt de stichting zowel hoogtepunten als leerpunten voor 2017. Verandering creëren op de benodigde schaal en met de benodigde snelheid is moeilijk en complex en vereist nieuwe vormen van samenwerking. Daarom deelt het jaarverslag van C&A Foundation openlijk leerpunten uit successen en mislukkingen in de hoop meer organisaties, voornamelijk zakelijke stichtingen, aan te moedigen om de initiatieven te ondersteunen die noodzakelijk zijn voor een verandering in de kledingindustrie.

De twee rapporten samen geven een beeld van hoe C&A en C&A Foundation schouder aan schouder werken om mode duurzaam en verantwoord te maken, druk uitoefenend op de industrie om een 'force for good' te worden.

Online rapporten zijn beschikbaar in het Engels, Duits en Portugees.

De lijst met fabrieken van C&A-leveranciers, het volledige duurzaamheidsverslag van 2017 en het jaarverslag van de C&A Foundation zijn online beschikbaar.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven