21 juni 2018:

Biologische Velddag: Kwaliteit smaakt naar meer

De Biovelddag is de afgelopen jaren gestaag gegroeid naar een bijeenkomst letterlijk in het veld voor de gehele biologische sector, zowel plant als dier. Elk jaar komen meer personen uit de teelt, handel, advies, onderzoek en beleid op deze dag af, om elkaar in het veld te kunnen ontmoeten. Zoals een van de bezoekers het formuleerde "de Biovelddag is uitgegroeid van bijeenkomst naar een beurs voor de sector in het veld". Sinds vorig jaar is er een directe samenwerking met de Biobeurs om de verbinding binnen de sector verder te versterken.

Een veldplein met marktkramen met in het midden de catering en een vuurplaats verzorgen wederom een warme en bourgondische uitstraling te midden van de proefvelden, demonstraties, veldpresentaties met machines en veldworkshops. Kortom het decor van de Biologische Velddag. De Biologische Velddag is een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de laatste ontwikkelingen en onderzoeksresultaten, nieuwste rassen en innovatieve mechanisatie in alle onderdelen van de sector. Het thema voor 2018 is 'Kwaliteit smaakt naar meer'. In de biologische sector liggen er veel mogelijkheden om zich te onderscheiden op kwalitatief hoogwaardige producten, waarbij innovatie centraal staat. De Biovelddag wil vanuit verschillende kanten van de biologische keten laten zien hoe kwaliteit en biologisch hand in hand gaan en meer geeft.

Net als voorgaande jaren begint ook dit jaar de dag met een symposium in de ochtend voor de veehouderij georganiseerd door Agrifirm. Dit programma zal zich, aansluitend bij het hoofdthema, focussen op de kwaliteit van ruwvoer. Met onder andere de eerste kuilanalyse uitslag 2018 en presentaties in het veld. Aansluitend wordt er een lunch georganiseerd voor alle geïnteresseerden en volgt de rest van het programma in de middag. Na het succes van voorgaande jaren zal de dag wederom eindigen met een Bourgondische warme maaltijd. De organisatie nodigt bedrijven uit deze warme ontmoeting rondom het houtvuur te sponsoren en tijdig voor u, klanten, collega’s en relaties een maaltijd te reserveren.De Biologische Velddag vindt zoals altijd plaats op de Prof Broekemahoeve in Lelystad, de enige plek in Nederland waar langdurig biologisch onderzoek geborgen plaats vindt. Doel is om kennis van de biologische landbouw hier op het veld te verbinden en bij elkaar te brengen. Hierin ontmoeten ondernemers elkaar als bedrijven actief in de sector, het onderzoeksveld, het onderwijs en de overheid.

Deelname als bedrijf of organisatie kan via een deelname pakket waaronder een marktkraam, machine standplaats, veldpresentatie, demonstratie en/of sponsoring. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een demonstratie van uw ingenieuze machine of de resultaten van uw nieuwste veredelingsproeven. Op de Biovelddag is er de ruimte om al uw innovatieve oplossingen te laten zien. Sponsors krijgen een presentatiewand in een gecreëerd ontmoetingspunt.

De Biovelddag wordt samen met de sector en belangenverenigingen georganiseerd door Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) van Wageningen UR, Louis Bolk Instituut, Agrifirm, Delphy en het Biologisch Netwerk. Voor bezoekers is de Biologische Velddag 2018 gratis.Datum: donderdag 21 juni, 2018
Thema: Kwaliteit smaakt naar meer
Plaats: Prof. Broekemahoeve in Lelystad

Voor meer informatie: www.biovelddag.nl - velddag@wur.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.