Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Op 17 mei

Aeres MBO Dronten Warmonderhof laat geïnteresseerden een dagje meelopen

Aeres MBO Dronten Warmonderhof houdt donderdag 17 mei een informatiedag. Deze dag is voor iedereen die overweegt om biologische of biologisch-dynamische boer of tuinder te worden.

Tijdens de informatiedag kan men een proefles volgen, lunchen met de studenten in hun huisjes op het erf en meewerken op de boerderijen.

Over de opleiding

Gezien de opleiding die geboden wordt, stromen er jongeren in met vooropleidingen van vmbo tot vwo. Op Aeres Warmonderhof gaan wonen, werken en leren hand in hand. ’s Morgens zit men in de les, ’s middags werkt men op de boerderij. Zo kan men de theorie direct toepassen in de praktijk. Men woont op het erf tussen de boerderijen en de school in. Aeres Warmonderhof leidt op voor het gemengde boerenbedrijf (dus plant en vee) maar gedurende de opleiding kan men wel in een bepaalde richting specialiseren. In het tweede jaar is er een halfjaar externe stage in binnen- of buitenland. Ook zijn er geregeld excursies naar biologische bedrijven in het land en over de grens.



Over bd-landbouw

Consumenten vragen steeds vaker om duurzaam en lokaal geproduceerd eten, waarbij bodem, planten en dieren niet worden uitgeput en waarin de boer een eerlijk loon krijgt. Waarin de kringloop centraal staat en een gezonde bodem de basis is voor gezond voedsel. De biologisch-dynamische boeren werken altijd al volgens dit principe. Het is gebaseerd op de antroposofische wereldvisie van Rudolf Steiner. Op school wordt kennis gemaakt met deze manier van kijken en kan een ieder ervaren wat dit is.

Veel contact met mensen

Biologische en biologisch-dynamische boeren verkopen hun producten vaak rechtstreeks aan hun klant en er werken vaak meer medewerkers op het bedrijf. Daardoor zit er ook een sociale kant aan dit boerenleven. Sommige bio-boeren hebben een zelfoogsttuin, wat betekent dat de klanten zelf hun portie komen oogsten van het land. Daarvoor is veel voorlichting en uitleg nodig. Nog zo’n nieuwe vaardigheid die van de boer van de toekomst wordt gevraagd.

Na de opleiding

Afgestudeerden van Warmonderhof zijn er in binnen- en buitenland, als ondernemer of medewerker op grote en kleine boerderijen, zorgboerderijen of stadslandbouwprojecten, in allerlei uitvoerende of leidinggevende functies in natuurvoedingswinkels, groothandels of productverwerkende bedrijven. De opleiding is ook een goede opstap voor alle soorten hbo-opleidingen.

Deeltijdvariant voor volwassenen

De deeltijdstudenten op Aeres Warmonderhof zijn volwassenen die in twee jaar tijd een nieuwe carrièreperspectief kunnen creëren. Ze komen een dag per week naar school en lopen twee dagen per week stage op een biologisch(dynamische) boerderij naar keuze. Zij krijgen op de infodag op 17 mei een ander programma aangeboden, met voorlichting, rondleiding en vragenuurtje.

Voor meer informatie: www.warmonderhof.nl 
Publicatiedatum: