Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ruim 40 Deense bedrijven aanwezig

'Het Deense voorbeeld' op BIOFACH 2018

Een groot aantal innovatieve bedrijven van 's werelds leidende biologische markt, Denemarken, zullen aanwezig bij BioFach 2018, dat van 14 tot en met 17 februari plaatsvindt in Neurenberg, Duitsland. Meer dan 40 Deense bedrijven zullen aanwezig zijn bij de stand die gehost wordt door Organic Denmark en Bio aus Dänemark. In slechts vier jaar is de export van biologische producten verdubbeld en heeft de verkoop van biologische producten in Denemarken een marktaandeel van bijna 10 procent bereikt, waarmee het land wereldwijd de nummer één-positie bekleedt .



Bij de Deense stand zijn allerlei etenswaren te vinden, van biologische zuivel, eieren, vlees, fruit en groenten tot snacks, dranken, chocolade, snoepgoed, ijs en verschillende huishoudelijke producten. Ook zijn er verschillende biologische 'free from' en veganistische producten aanwezig. 

De verkoop van biologische producten in Denemarken is de laatste 10 jaar steeds verder toegenomen en de vraag van consumenten breidt zich uit naar steeds meer productcategorieën. Hierdoor zijn Deense bedrijven continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe innovatieve producten voor de consument en voor foodservicesector. Veel landen hebben al interesse getoond in de langlopende Deense tradities van het produceren van biologische goederen. Het hoge niveau aan innovaties binnen de Deense bedrijven is dan ook een van de redenen dat de export van Deense biologische producten in slechts vier jaar tijd is verdubbeld, zegt Pernille Bungård, International Market Director van Organic Denmark. 

Biologisch wereldrecord

Het biologische marktaandeel van de totale voedingsverkoop in Denemarken is 9,7 procent, een wereldrecord. 

In totaal hebben Deense biologische producenten in 2016 goederen met een waarde van 322 miljoen euro geëxporteerd, een verhoging van 23 procent in vergelijking met het jaar ervoor. Van de totale export was 39 procent bestemd voor Duitsland, de grootste exportmarkt van biologische producten voor Denemarken. 

Organic Denmark verwacht dat in 2018 de totale biologische export zal oplopen tot meer dan 400 miljoen euro. 

Bekijk hier de lijst van bedrijven die deelnemen aan de BioFach 2018.

Bron: Organic Denmark
Publicatiedatum: