Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Première film koolstofboeren op de Bio-beurs

Filmmakers Joris van der Kamp en Fransjan de Waard lanceren op woensdag 17 januari de film Koolstofboeren tijdens de Bio-beursworkshop 'Koolstofboeren, boeren voor een beter klimaat.' De nationale klimaatgezant Marcel Beukeboom plaatst de film in (inter)nationaal perspectief. Landbouwbodems in Nederland kunnen jaarlijks één miljoen ton CO2 'wegvangen' door koolstof te binden in de bodem. In de film maakt men kennis met (bio)boeren die koolstofbinding standaard integreren in hun bedrijfsvoering. Wordt koolstofbinding een nieuw beloningsmodel op de boerderij?



Marcel Beukeboom vertegenwoordigt Nederland wanneer er internationaal over klimaat gesproken wordt. Hij opent de workshop met de stand van zaken in het Nederlandse klimaatbeleid. Aansluitend wordt de film gedraaid en is er een paneldiscussie onder leiding van LTO-portefeuillehouder klimaat en Duurzame Energie, Kees van Zelderen. In het panel zitten onderzoeker Joachim Deru (Louis Bolk Instituut), Heleen Klinkert (projectleider Bionext), Fransjan de Waard (filmmaker), Raymond Niesten (koolstofboer), Marcel Beukeboom. Na de première en een interview met de koolstofboeren Welmoed Deinum en Raymond Niesten debatteert het panel over de kansen van koolstofbinding als nieuwe businesscase in de biologische sector.
 

Project Koolstofboeren

De film vormt onderdeel van het project Koolstofboeren. Hierin zoeken we naar de beste manieren om koolstof vast te leggen in de bodem en hoe de boer hiervoor te belonen. Dit project wordt uitgevoerd door ZLTO, het Louis Bolk Instituut en Bionext. Financiers zijn de Stuurgroep Landbouw Innovatie Noord–Brabant, ZuivelNL, het Ministerie van Economische Zaken en de ZLTO vakgroep biologisch landbouw.

De workshop 'Koolstofboeren, boeren voor een beter klimaat' vindt plaats op woensdag 17 januari van 18.30 - 20.00 uur in de Suydersee-zaal, tijdens de Bio-beurs in de IJsselhallen te Zwolle.

Meer informatie:
www.bionext.nl
Publicatiedatum: