Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Liever geen overschot na feestdagen"

Biologische speculaas het hele jaar door

Tholen - Sinterklaas is alweer terug in Spanje, maar de biologische speculaas ligt nog in de winkel. Er wordt door steeds meer bakkers ingespeeld op de feestmaand december. De vraag vanuit de consument trekt aan, zeker in vergelijking met voorgaande jaren. Ondernemers zijn desondanks voorzichtig, omdat zij willen voorkomen dat ze met grote overschotten kampen. Dat verschilt overigens per productgroep. 

Zo ligt bij Billy's Farm de speculaas het hele jaar door in de schappen: "Wij voeren speculaas het hele jaar door", aldus Sander Bil. "Volgranen Speculoos en Spelt Speculoos zijn recepten die al sinds het ontstaan van Billy's Farm in gebruik zijn. In de sinterklaasperiode is er veel vraag naar deze producten, maar we zijn vooral blij dat we dit product jaarrond kunnen verkopen. Op deze manier zitten we niet met overschotten na Oud & Nieuw, doordat de vraag vanuit de consumenten naar de producten dan inzakt. Daarnaast gaan wij in 2018 aan de slag met een koek ge├»nspireerd op de taai taai, die we ook het hele jaar door willen aanbieden. Deze verwachten we dan in oktober van 2018 te introduceren" vervolgt Sander. 

Op de kerstperiode wordt heel wat minder ingespeeld, meldt een vertegenwoordiger van online webshop Ecomarkt. "Vaak blijven de producten specifiek gerelateerd aan de sinterklaas- of kerstperiode liggen en dat risico willen veel ondernemers voorkomen."

Voor meer informatie: [email protected] / www.billysfarm.nl