
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage: Bloedhete maar geslaagde BioVelddag
- Oud-landbouwminister Cees Veerman ziet nog altijd toekomst in biologische en duurzame landbouw
- De Smaakspecialist investeert in zeewier en neemt de activiteiten van Seamore over
- Johan Groen naar Geersing Potato Specialist
- "In één oogopslag duidelijk hoe ver de initiatieven zijn gevorderd met natuurinclusieve landbouw"
Top 5 - afgelopen week
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- "Kennelijk treft ook mij als bio-boer automatisch milieublaam"
- Drukbezochte openingsavond bij vernieuwde Ekoplaza Alkmaar
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
- Stikstofnieuws uit Den Haag ontvangen als 'onrealistisch' en 'onmogelijk' maar ook 'pijnlijk' en 'noodzakelijk'
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Is de consument bereid meer te betalen voor zuivel van melkveehouders die de kalfjes bij de koe houden?
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
"Liever geen overschot na feestdagen"
Biologische speculaas het hele jaar door
Tholen - Sinterklaas is alweer terug in Spanje, maar de biologische speculaas ligt nog in de winkel. Er wordt door steeds meer bakkers ingespeeld op de feestmaand december. De vraag vanuit de consument trekt aan, zeker in vergelijking met voorgaande jaren. Ondernemers zijn desondanks voorzichtig, omdat zij willen voorkomen dat ze met grote overschotten kampen. Dat verschilt overigens per productgroep.
Zo ligt bij Billy's Farm de speculaas het hele jaar door in de schappen: "Wij voeren speculaas het hele jaar door", aldus Sander Bil. "Volgranen Speculoos en Spelt Speculoos zijn recepten die al sinds het ontstaan van Billy's Farm in gebruik zijn. In de sinterklaasperiode is er veel vraag naar deze producten, maar we zijn vooral blij dat we dit product jaarrond kunnen verkopen. Op deze manier zitten we niet met overschotten na Oud & Nieuw, doordat de vraag vanuit de consumenten naar de producten dan inzakt. Daarnaast gaan wij in 2018 aan de slag met een koek geïnspireerd op de taai taai, die we ook het hele jaar door willen aanbieden. Deze verwachten we dan in oktober van 2018 te introduceren" vervolgt Sander.
Op de kerstperiode wordt heel wat minder ingespeeld, meldt een vertegenwoordiger van online webshop Ecomarkt. "Vaak blijven de producten specifiek gerelateerd aan de sinterklaas- of kerstperiode liggen en dat risico willen veel ondernemers voorkomen."
Publicatiedatum:
Auteur:
Ellis Tichem
©
BioJournaal.nl
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-10 "Met biologische smaak- en kleurstoffen kunnen bakkers en patissiers hun producten echt een wauw-effect geven"
- 2022-05-30 Le Perron opent vestiging in Amsterdam-Noord
- 2022-05-16 "Dit is de manier waarop ik wil boeren: een goede bodem, dicht bij de consument en traceerbaar voedsel"
- 2022-05-13 Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- 2022-05-09 Drukbezochte streekmarkt en open dag bij jubilerend bio-bakker Bolhuis
- 2022-05-05 Robert teelt bio-granen voor lokaal brood en bier
- 2022-05-02 Kleinere sandwiches en taartstukken vanwege hogere prijzen: "We zijn hier open over"
- 2022-04-29 Bakker Bolhuis bakt 25 jaar biologisch
- 2022-03-31 Zwitsers bio-label geldt bij uitzondering deels ook voor Europees tarwe
- 2022-03-28 "We gaan voor eigen graan"
- 2022-03-01 Henk Smit overleden
- 2022-02-25 Braas Brood- en Banketbakkerij zal fors uitbreiden
- 2022-02-16 Nieuw: Moin vegan (choco) croissants
- 2022-02-10 "Dat ik ooit overstapte op biologisch meel, was uit een soort bewijsdrang"
- 2022-02-02 Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over
- 2022-01-03 Biologische bakker in nieuwbouw bij station Sloterdijk in Amsterdam
- 2021-12-16 rose&vanilla krijgt investering van ruim half miljoen van Brave New Food Investments
- 2021-12-15 BioForum organiseert infosessies voor bakkers die willen omschakelen
- 2021-12-07 Drie nieuwe soorten Belgisch biologisch tarwebrood dankzij succesvol ketenproject
- 2021-11-22 Biobakkerij De Trog opent belevings- en R&D-centrum