Voormalige natuurvoedingswinkelier begint banketservice

Tholen – Als natuurvoedingswinkelier begon Margot Verstegen in 2013 al met de verkoop van zelfgemaakte koeken, cakes en taarten. Inmiddels heeft ze De Groene Winkel in Utrecht vaarwel gezegd om zich in haar nieuwe rol als vrije ondernemer volledig te kunnen richten op haar banketservice. "Ik kreeg in de winkel destijds opvallend veel vraag naar free from-producten, die tot dan toe slechts beperkt verkrijgbaar waren. En dat is in de tussentijd weinig veranderd eigenlijk", vertelt Margot. Vorige maand ontving haar bedrijf Margot Maakt 't het Skal-certificaat.


Kijk er niet vreemd van op als Margot haar gebak in deze Gebakfiets hoogstpersoonlijk komt langsbrengen.

Al haar producten zijn gemaakt van 100% biologische ingrediënten. Dat was overigens vóór certificering al het geval. Maar het is voor Margot méér dan een formaliteit. Het is een belangrijke manier om zich als bedrijf mee te kunnen onderscheiden. "Veel aanbieders suggereren 'biologisch of bijna-biologisch te werk te gaan', omdat het in de mode is. Onder consumenten schept die benaming een hoop verwarring. Met het biolabel weet je duidelijk waar je aan toe bent. En naar mezelf toe is het bovendien een bevestiging van mijn handelen."


Margots taarten tijdens het Snorfestival op 9 mei dit jaar.

Al het banket is vrij van tarwe, zuivel en geraffineerde suiker. Zeer binnenkort wordt haar aanbod ook volledig glutenvrij en veganistisch. Margot: "Het is fijn dat er voor mensen met allergieën daarmee meer smaakvolle alternatieven voorhanden zijn, maar dat is nooit een doel op zich geweest. Smaak staat bij mij voorop." Als natuurlijke suikervervanger gebruikt ze kokosbloesemsuiker, dadels en rijstemoutstroop.


Taartjes met pompoenpitten als topping.

Haar gebak staat volledig op zichzelf. Het heeft volgens Margot weinig om het lijf om het gangbare gebak-assortiment na te willen bootsen: "Een vegan mokka-schuimtaart zonder eieren heeft geen kans van slagen. Dan kun je blijven proberen." Tot haar assortiment behoren producten als zuivelvrije 'cheese'cakes, op basis van cashewnoten en kokosolie en citroen-limoen. Margot maakt daarbuiten veel gebruik van groente: zo bestaat de pompoenbrownie voor maar liefst 65 procent uit pompoen. Verder maakt ze notenvrije en rauwe koeken en rauwe bonbons.


Zoveel taarten, zoveel smaken.

Sinds juli 2017 is Margot Maakt 't gevestigd in De Pionier aan de Grebbeberglaan in Utrecht. Indien gewenst is het mogelijk om producten (op afspraak) af te komen halen. Bij grotere orders uit de regio Utrecht biedt Margot de mogelijkheid haar producten zelf langs te komen brengen. Momenteel levert ze aan biologische buurtwinkel Rio de Bio. Binnenkort volgt ook Natuurwinkel Utrecht.

Voor meer informatie:
T: 06-44428119
margot@margotmaaktt.nl
www.margotmaaktt.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.