Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Omzet FrieslandCampina eerste helft 2017: +11%

FrieslandCampina introduceert biologische GOS-syrup

FrieslandCampina heeft haar halfjaarcijfers gepresenteerd. De netto-omzet van het concern neemt toe met 10,7 procent naar 6,1 miljard euro, als gevolg van hogere verkoopprijzen (+10,3 procent) en de acquisitie van Engro Foods (+2,4 procent). Desondanks nam de melkaanvoer van leden-melkveehouders af met 1 procent, naar 5.435 miljoen kilo.

De biologische melkprijs over het eerste halfjaar van 2017 bedraagt 51,44 euro exclusief btw per 100 kilo melk. Dat verschilt nauwelijks van de 51,12 euro in het eerste halfjaar van 2016: 51,12 euro. De biologische garantieprijs over het eerste halfjaar van 2017 bedroeg 48,44 euro exclusief btw per 100 kilo melk. Ook dat verschilde weinig van de 48,17 euro in het eerste halfjaar van 2016.

Biologische GOS-syrup

Daarnaast heeft FrieslandCampina Domo een biologische GOS-syrup geïntroduceerd, als biologisch ingrediënt voor kindervoeding. Het speelt daarmee in op de toenemende vraag naar kindervoeding. Het biologische zuivelingrediënt is rijk aan niet-verteerbare galacto-oligosachariden (GOS) en wordt geproduceerd uit biologisch gecertificeerde lactose door middel van een gepatenteerde enzymtechnologie. Het product stimuleert in de darmen de groei van nuttige bacteriën, remt de groei van schadelijke bacteriën en helpt om het spijsverteringsstelsel gezond te houden.

Bron: FrieslandCampina

Publicatiedatum: