Omzet FrieslandCampina eerste helft 2017: +11%

FrieslandCampina introduceert biologische GOS-syrup

FrieslandCampina heeft haar halfjaarcijfers gepresenteerd. De netto-omzet van het concern neemt toe met 10,7 procent naar 6,1 miljard euro, als gevolg van hogere verkoopprijzen (+10,3 procent) en de acquisitie van Engro Foods (+2,4 procent). Desondanks nam de melkaanvoer van leden-melkveehouders af met 1 procent, naar 5.435 miljoen kilo.

De biologische melkprijs over het eerste halfjaar van 2017 bedraagt 51,44 euro exclusief btw per 100 kilo melk. Dat verschilt nauwelijks van de 51,12 euro in het eerste halfjaar van 2016: 51,12 euro. De biologische garantieprijs over het eerste halfjaar van 2017 bedroeg 48,44 euro exclusief btw per 100 kilo melk. Ook dat verschilde weinig van de 48,17 euro in het eerste halfjaar van 2016.

Biologische GOS-syrup

Daarnaast heeft FrieslandCampina Domo een biologische GOS-syrup geïntroduceerd, als biologisch ingrediënt voor kindervoeding. Het speelt daarmee in op de toenemende vraag naar kindervoeding. Het biologische zuivelingrediënt is rijk aan niet-verteerbare galacto-oligosachariden (GOS) en wordt geproduceerd uit biologisch gecertificeerde lactose door middel van een gepatenteerde enzymtechnologie. Het product stimuleert in de darmen de groei van nuttige bacteriën, remt de groei van schadelijke bacteriën en helpt om het spijsverteringsstelsel gezond te houden.

Bron: FrieslandCampina


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.