25% van de restaurantbezoekers verkiest een restaurant met duurzaamheidskeurmerk boven een gewoon restaurant. 70% vindt duurzaamheid belangrijk bij de keuze voor een restaurant. Werk aan de winkel dus voor veel horecabedrijven. Daarom organiseert Stichting EKO-keurmerk een informatieve netwerklunch op maandag 19 juni 2017 met als thema: Hoe speel je als horecabedrijf in op de trend van duurzame biologische voeding? Stichting EKO-keurmerk ondersteunt horecabedrijven met advies, netwerkcontacten en een certificeringsprogramma voor horeca, catering en/of evenementen.
Tijdens de lunch krijgt de deelnemer allerhande kennis en tips aangereikt waarmee hij/zij serieus werk kan maken met verduurzaming van een horecabedrijf. Onderwerpen van gesprek zijn bijvoorbeeld: wat betekent de duurzame keuze die je maakt voor je menukaart, hoe houd je het betaalbaar, wat doe je met bestaande leveranciers, waar haal je de benodigde kennis? De deelnemer kan ervaringen uitwisselen met collega's, vragen stellen aan leveranciers, ideeën opdoen en kennis vergaren. Behalve naar food & beverage wordt ook gekeken naar andere aspecten van de bedrijfsvoering, zoals MVO en de keuze en opleiding voor personeel.
Locatie: Restaurant Pllek in Amsterdam-Noord
Datum: 19 juni 2017
Tijdstip: 12.00 tot 15.00 uur.
Voor de lunch worden verschillende biologische ingrediënten gebruikt. Daarnaast is een aantal leveranciers van mooie biologische producten aanwezig om hun producten te laten zien en proeven. Er is plaats voor maximaal 40 chefs en restaurateurs. Ook cateraars zijn welkom. Aanmelden kan via het digitale inschrijfformulier. Deelname is kosteloos, maar alleen voor beslissers. Deelnemers ontvangen een bevestiging en een routebeschrijving.
Voor meer informatie,
Andre Brouwer
Stichting EKO-keurmerk
T: 06-22198089
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Als we stoppen met gifgebruik en kunstmest, dan zal er veel goeds gebeuren voor de boeren"
- "Basilicumolie, waar het allemaal mee begon, is nog altijd ons meest populaire product"
- QR-code neemt consument bij de hand in de wereld van specerijen
- PAN Nederland constateert meer bestrijdingsmiddelen in tuinplanten
- Maria Geuze nieuwe directeur Slow Food Youth Network Nederland
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-01 Eerste Organics Europe Youth Event: 31 augustus en 1 september
- 2022-06-29 Positieve energie en emoties wisselen elkaar af tijdens Caring Farmers dag
- 2022-06-29 Dit zijn de winnaars van de Natexpo Awards
- 2022-06-28 Eerste demo-activiteiten Tuinderij de Es van start
- 2022-06-27 Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- 2022-06-24 Fotoreportage: Bloedhete maar geslaagde BioVelddag
- 2022-06-22 Fotoreportage: ‘Gangbare jongens’ zorgen voor meer dan genoeg gesprekstof tijdens BioBorrel
- 2022-06-22 Biologisch tafelen op Landgoed Bleijendijk
- 2022-06-22 “Overal waar restafval is, kan de machine gebruikt worden om dat afval te verwerken tot geschikte bodemvoeding”
- 2022-06-21 Carmel College Salland wint finale Food Challenge 2022 met beste poké bowl
- 2022-06-21 Biofach belicht scenario's en kansen op weg naar klimaatneutraliteit
- 2022-06-17 Organic Food & Eco Living Iberia maakt succesvolle terugkeer naar Madrid
- 2022-06-17 "Raak consumenten in het hart"
- 2022-06-16 Solidariteit met Oekraïense bioboeren tijdens Europees congres
- 2022-06-15 “Zowel de biologische- als de gangbare sector zal zich meer moeten richten op de weerbaarheid van rassen en teeltsystemen”
- 2022-06-15 28 juni: innovatiedag over groenbemesters en bodemnutriënten
- 2022-06-13 Zonnige editie Kom in de Kas geeft energie in moeilijke tijden
- 2022-06-10 Jubileum Zomermarkt De Groene Passage: zaterdag 25 juni
- 2022-06-09 Veel animo voor excursies tijdens Meimaand Bijmaand
- 2022-06-08 Sprekers BioBorrel 21 juni: Jan-Willem Baas en Harry Smit