Bijproduct van de ananasoogst

Schoenen van ananasbladeren

Deze herfst introduceert webwinkel EN& dameslaarsjes en herensneakers gemaakt van ananasbladeren. Het daarvoor gebruikte materiaal, Piñatex, wordt gemaakt van de vezels van ananasbladeren en is een duurzaam alternatief voor leer. Het is biologisch afbreekbaar, diervriendelijk en geschikt voor mode: van tassen, schoenen tot kleding.Prettig voor veganisten, maar ook voor dier en milieu. De bewerking van gewoon leer kost veel energie. Door het gebruik van chemicaliën zorgt dat dikwijls voor ongezonde werkomstandigheden in lagelonenlanden. De productie van 'ananasleer' levert 80 procent minder afval op dan de bewerking van gewoon leer.

Bijproduct van de ananasoogst

Piñatex wordt gemaakt van vezels van ananasbladeren, een bijproduct van de ananasoogst. Er is dus geen extra land, water of bestrijdingsmiddelen nodig voor de productie ervan. Het materiaal is natuurlijk, sterk, licht en ademend. Boeren op de Filipijnen halen de vezels uit de ananasbladeren. Vervolgens worden de vezels in Spanje verwerkt tot werkbaar materiaal. Piñatex zorgt voor extra inkomsten voor de ananasboeren.NAE: No Animal Exploitation

De schoenen van Piñatex worden geproduceerd door het Portugese merk NAE Vegan (No Animal Exploitation). NAE is 100 procent diervriendelijk. Er worden namelijk geen dierlijke materialen gebruikt, maar alternatieven zoals kurk, gerecycled PET en faux-suède van eco-microvezel. Daar wordt nu Piñatex aan toegevoegd. Beter dus voor mens, dier en milieu.

Laarsjes en sneakers van ananasbladeren

De NAE laarsjes en sneakers gemaakt van Piñatex zijn verkrijgbaar bij EN&. Deze webshop richt zich niet alleen op veganisten of consumenten met een duurzame lifestyle, maar op iedereen die houdt van mode en mooie schoenen.

Voor meer informatie:
www.en-enn.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.