9-11 september in Nederlands Openluchtmuseum

Beleef Landleven 2016 - Eco chic avant la lettre

Je zelf verbouwde groenten kweken, bereiden en eten zoals oma het vroeger deed, maar dan met de mogelijkheden van nu. Tijdens Beleef Landleven kunnen bezoekers zien en leren hoe je op authentieke wijze je tuin en keuken kunt gebruiken om gezond en verantwoord te leven. Het driedaagse evenement in het pittoreske Nederlands Openluchtmuseum is vooral interessant voor wie huis en tuin gezellig wil maken, maar ook nieuwsgierig is naar hoe we technieken en ideeën van vroeger kunnen inpassen in het leven anno 2016. Er is een culinair plein, men kan leren fermenteren en 'back to basic' gaan met het maken van een vuurtje en het bereiden van forel.
 


Op dit jaarlijks terugkerende buitenevenement krijgen 'vergeten' groenten weer de aandacht die zij verdienen. Op het culinaire plein kunnen bezoekers puur natuurlijke en ambachtelijke (streek) producten bekijken, proeven en kopen. Men leert alles over het verschil in kaas, hoe je ijs maakt van Lakenvelder koeienmelk en hoe Patrick Keizer ooit is begonnen met het maken van zijn eigen ketchup.

Fermenteren

Op het plein 'Heel Holland Weckt' vertelt Carolina Verhoeven van het Culinair Erfgoedcentrum in haar mobiele keuken over gezond en lekker fermenteren (met voornamelijk bio-producten). Iedereen kan er proeven en vragen stellen of een workshop volgen.

Verstandig suikergebruik

Suiker staat op dit moment in een kwaad daglicht, maar Carolina herinnert ons eraan waarom we in de eerste plaats suiker zijn gaan gebruiken en legt meer uit over verantwoord zoet. Patissier Marieke de Korte van Sweet Appetite in Arnhem komt vertellen over haar bruidspatisserie. Zij werkt alleen met verse, natuurlijke ingrediënten, onder meer voor haar bloemen- en fruitlolly's.Vroeger was alles beter

Op Beleef Landleven kan men ook terug naar zijn 'roots'. Vuur maken, een lepel carven, zalm en forellen bereiden, broodjes bakken. Siegurd van Leusen leerde al op jonge leeftijd om creatief om te gaan met wat de natuur ons biedt. Die kennis geeft hij graag door aan de bezoekers van Beleef Landleven.

Laat je inspireren door de vele smaken en technieken op dit culinaire buitenevenement dat van 9 tot en met 11 september plaats zal in vinden in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Kaarten zijn online te koop voor 16 euro en 12 euro voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Voor meer informatie: www.beleeflandleven.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven