Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Aan deze eisen kunnen Nederlandse opfokbedrijven niet voldoen"

Extra eisen aan biologische opfokhennen in 4 Duitse deelstaten?

Vier Duitse deelstaten zijn van plan om vanaf 1 oktober 2016 extra eisen te stellen aan biologische opfokhennen voor de legsector. Wanneer deze extra eisen werkelijk gaan gelden, dan is dat een groot probleem voor Nederlandse opfokbedrijven omdat ze hier niet aan voldoen, zo meldt Pluimveeweb. Het gaat om de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen, Mecklenburg-Vorpommern en Sleeswijk-Holstein.

Als het aan de regeringen van die deelstaten ligt, mag een biologische leghennenhouder vanaf 1 oktober 2016 alleen hennen opzetten die van biologische eendagskuikens afkomstig zijn. Ook moeten de hennen worden opgefokt in stallen voor maximaal 4.800 opfokhennen. "Aan deze eisen kunnen Nederlandse opfokbedrijven niet voldoen", aldus een woordvoerder van de Nederlandse broederij. Volgens hem is het een juridisch steekspel waarmee de deelstaten hun eigen broederijen en opfokbedrijven willen beschermen. Hij verwacht niet dat de extra eisen worden goedgekeurd door de Europese Commissie omdat de bezwaren vanuit onder meer Nederland, Belgiƫ maar ook Duitsland zelf groot zullen zijn.

Klik hier voor het volledige artikel op Pluimveeweb.

Bron: Pluimveeweb.nl
Publicatiedatum: