Aline Gortemaker, bio-geitenhouderij Broeklander:

"In hoeverre is zo'n bedrijf nog biologisch met 1200 geiten?"

De prijs van geitenmelk is in de afgelopen vijf jaar flink gestegen. RTV Drenthe meldt dat de prijs voor een kilogram geitenmelk van 43 cent naar zo'n 70 cent gestegen is, dit is het gevolg van de groeiende vraag naar geitenmelk vanuit China. De prijs voor biologische geitenmelk is daarentegen niet zo hard gestegen, beaamt Aline Gortemaker van biologische geitenhouderij Broeklander in Broekhuizen. "Biologische geitenmelk is minder aan de markt onderhevig, waardoor de prijs veel constanter is. Daardoor is de prijs voor mijn geitenmelk maar zo'n 10 cent per kilogram gestegen."

Toch kunnen ook de bio-geitenhouders volgens RTV Drenthe de vruchten plukken van de goede tijden, aangezien niet alleen de prijs van geitenmelk omhoog is gegaan. Waar Gortemelk een paar jaar geleden nog een lam verkocht voor 35 euro, is dat nu zo'n 150 euro geworden. Aline is niet blij met het feit dat (bio-)geitenhouders steeds vaker uitbreiden nu de prijs zo gunstig is. "In hoeverre is zo'n bedrijf nog biologisch met 1200 geiten? Het lijkt mij dat de beesten dan niet goed vrij rond kunnen lopen. Laat staan dat ze individuele aandacht krijgen."

Bron: RTV DrenthePublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.