Open dag BD-boerderij Ruimzicht op 25 juni

Dit jaar staat de Open Dag van BD-boerderij Ruimzicht op de planning voor zaterdag 25 juni van 12:00 tot 17:00 uur. Het staat in het teken van 100% lokaal produceren en is in samenwerking met Milieudefensie georganiseerd.

Boer Gerjo Koskamp heeft meegewerkt aan de 100% lokaal geteelde Aurora Lentekaas. De melk voor deze kaas komt van koeien die 100% lokaal veevoer hebben gegeten. Van boerderij Ruimzicht dus. Met deze kaas wordt aangetoond dat regionaal veevoer een haalbaar, duurzaam alternatief is. Niks geen gesleep van soja over de halve wereldbol.

Tijdens de open dag laat Aurora, de kaasmakerij, zien hoe de melk van Boerderij Ruimzicht verwerkt wordt, en de veevoerfabrikant Agruniek Rijnvallei laat zien hoe het lokale krachtvoer gemaakt wordt.Maar er is nog veel meer te beleven deze dag. Hoor en zie er meer over tijdens de rondleidingen die gehouden zullen worden op het erf en in de tuin. Maak kennis met de familiekudde en hun heuvelstal. Kinderen kunnen de kalfjes knuffelen, een koe met de hand melken en trampoline springen tussen de strobalen (en er zijn ook jonge poesjes). Verder zijn er natuurlijk lekkere biologische hapjes en drankjes en muziek.

Rondleidingen: Vee - 13:00 en 15:00 uur en Tuin - 13:45 uur en 15:45 uur.

Voor meer informatie: www.boerderijruimzicht.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven