Bijzondere Zuivelproeverij bij De Groene Griffioen

Melk lijkt zo'n simpel product en staat in (bijna) elke koelkast. Toch is melk een bijzonder product. Afhankelijk van de herkomst (onder andere ras koeien en voer dat ze krijgen) en bewerking (bijvoorbeeld pasteuriseren en ontromen) zijn namelijk verschillen te proeven.

Aankomend weekend laten Boy en Wendela van De Groene Griffioen de bezoekers van de boerderijwinkel verschillend bewerkte zuivel (melk en yoghurt) proeven en beoordelen. De yoghurt voor de proeverij is gemaakt door Marten Verdenius die binnenkort op het erf van De Groene Griffioen diverse soorten zuivel gaat bereiden.

Vrijdag 6 mei tussen 15:00-18:00 uur
Zaterdag 7 mei tussen 10:00-16:00 uur
Lange Muiderweg 18a in Weesp
Gratis toegang

Zelfgemaakte zuivel mag iedereen mee nemen en naast de proeverij kan iedereen kalfjes en koeien voeren, de Acapellazaal en winkel bewonderen en genieten op de boerderij.Biologische boerderij De Groene Griffioen uit Weesp gaat voor duurzaamheid. Strobalenhuis, zonnepanelen, kringlooplandbouw, innovatieve projecten op het gebied van huisvesting koeien, produceren kaas, stadslandbouw en samenwerkingen met collega-boeren om ambachtelijke zuivel op de kaart te zetten. De boerderij gaat graag het gesprek aan met zowel particulieren als bedrijven door middel van rondleidingen, bijeenkomsten en diverse evenementen.

Deze proeverij vloeit voort uit het project Ommelandschapszuivel. Samen met diverse boeren rondom Amsterdam, zuivel- en cultuurmakers en ontwerpster Sietske Klooster laten ze in diverse MelkSalons zien en vooral door zelf te ervaren wat die verschillen zijn tussen melk, maar ook andere zuivel zoals yoghurt en kaas.

Meer informatie staat op www.degroenegriffioen.nl en op facebook: biologische boerderij De Groene Griffioen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.