Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Samenwerking tussen Gulpener en Carl Siegert

Puurzaam 1891 Bol: brood met bierbostel

In de zestiende eeuw gebruikten bakkers bierbostel in hun desem. Daardoor blijft het brood langer mals en is het ook vezelrijker. Dat bracht Frank van Eerd van De Bisschopsmolen op het idee om het verbond tussen brouwer en bakker in ere te herstellen. Dit sprak Jan Paul Rutten van de Gulpener bierbrouwerij en Carl Siegert meteen aan met als resultaat een unieke zuurdesembol.

De Bisschopsmolen en de familiebedrijven Gulpener (sinds 1825) en Bakkerij Carl Siegert (sinds 1891) delen dezelfde ambitie. Ze zijn innovatief met oog voor traditie en zoeken voortdurend naar verbetering. Vakmanschap, authenticiteit en kwaliteit staan centraal. Als voorlopers van verantwoord ondernemen hebben ze een voorliefde voor grondstoffen uit de regio.Lustrumbrood met bierbostel

Het drietal sloeg aan het experimenteren en presenteert nu vol trots: de Puurzaam1891Bol. Dit jubileumbrood van Carl Siegert is de uitkomst van deze bijzondere samenwerking, puur van smaak en traditioneel gebakken. Bierbostel bevat veel eiwit, maar geen koolhydraten, die zijn tijdens het brouwproces onttrokken. Biologisch zuurdesembrood speciaal voor de ├Ęchte broodliefhebber.

De Puurzaam1891Bol weegt 225 gram, is verkrijgbaar in een witte en bruine variant. Het is makkelijk breekbaar in 8 stukjes en zeer geschikt als tafelbrood bij het diner of gehalveerd voor de lunch.

Voor meer informatie: www.carlsiegert.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven