Workshop 'Ziel van het Desem' met bio-bakker Hardeman
Desembrood is knapperig brood dat (zonder gist) op natuurlijke wijze rijst. Het bestaat alleen uit meel, water en zout en wordt bij voorkeur met de hand gekneed en op een steenoven vloer gebakken. Al eeuwen en eeuwen lang bakt men brood van natuurdesem. Toch is het een kunst om een mooi knapperig desembrood te bakken. Bakker Hardeman is specialist in biologisch desembrood. Hij is een gedreven vakman met jaren ervaring die nog steeds dagelijks met de handen in het deeg staat. Zijn kennis van desem en baktechnieken deelt hij graag met de deelnemers. Daarnaast heeft hij een uitgesproken mening over biologische producten en het bakkersvak. En hij is nog creatief ook: omdat de tussenhandel 'goud geld verdient' aan spelt (een oeroud koren ras) betrekt hij zijn spelt direct van een boer in Zeeuws-Vlaanderen en laat deze in Made op stenen malen tot gewenst meel. De workshop is speciaal bedoeld voor thuisbakkers die de kneepjes van het vak willen leren.
Datum: 19 maart-15:15 uur ontvangst (aanvang 15:30 uur). Deelname kost 79,50 euro en dat is inclusief 2 biologische broden die de deelnemer zelf zal kneden en bakken. Als maaltijd maken de deelnemers een rijkelijk gevulde biologische pizza, daarnaast worden er diverse hapjes en drankjes uitgedeeld. Na afloop krijgen de deelnemers een starterspakket met desem, broodmandje en meel voor mee naar huis. Bovendien krijgen de deelnemers na verloop van een paar dagen een digitaal receptenboek met daarin ook veel foto's van de workshop.
Voor meer informatie: Heerlijk en Eerlijk, 06 53206099 of [email protected].
Bron: DeStadGorinchem